Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme ho půl hodiny v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme na placku asi 3 mm silnou a vykrajujeme vykrajovátkem tvary. Klademe je na plech s pečícím papírem a upečeme při asi 150 °C dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
2
Recept vyšel před několika lety ve Vlastě. Toto cukroví je lehce nakyslé po citrónu a po rozležení krásně měkké.
Dnes jsem je pekla, a prijde mi tam moc tuku, tvary se cele "rozlezly",takze vizualni zazitek veskery žádný,ale jinak jsou výborné :-P
Jana
|20. 11. 2010 19:31
Přemýšlím,že bych toto cukroví vyzkoušela,ale nebude se 160 cukru, a poté ještě obalené moc sladké?? :-)
zdenka supolova
|8. 12. 2009 17:55
Mohu doporučit,moc dobré,zatím je křupavé,tak snad se rozleží.A když ne tak ho slepím krémem.
zdenka supolova
|6. 12. 2009 10:47
Miluju všechno citronové,tak to zkusím.Tam není vajíčko nebo žloutek?Opravdu?
Lucie Blechová
|30. 11. 2009 15:01
Pekla jsem teď o víkendu. S těstem se výborně pracovalo, jen jsem dala místo másla Heru a po upečení obalovala ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Cukroví je moc dobré na chuť, opravdu osvěžující citrónová chuť, tak doufám, že do Vánoc změkne..
Simona Dvořáková
|27. 8. 2008 20:35
Přidala jsem ještě navíc sušenou sekanou citrónovou kůru, aby chuť byla výraznější.A bylo to dokonalé=)...doporučuju!
Anonym
|2. 12. 2007 16:11
Stejné jsem už také pekla, jen trochu méně cukru, je moc dobré.
Anonym
|27. 11. 2007 12:10
nezměklo to proto, že se do receptu dává máslo - to se vysuší, raději použijte Heru
Zuzana Groschupová
|17. 8. 2007 12:58
Protože nerada vykrajuju cukroví, udělám si šišku a nakrájím na kousky, pak do těsta zabalím lískový oříšek nebo rozinky, kandované ovoce apod. a udělám kuličky, upeču a obalím v cukru.
Tereza Jarčušková
|14. 12. 2006 15:42
Anonym , nemusíte mlieť, zlepte dve a dve tvary džemom alebo krémom a pekne vám to zmäkne.
Anonym
|14. 12. 2006 13:33
Tohle cukroví jsem upekla už před 3! týdny a pořád se ještě nerozleželo,ba zdá se mi,že je čím dál tím tvrdší! Postupovala jsem dle předpisu,kde je asi chyba? Právě se rozhoduju,že to celé pomelu do kuliček...
Eva
|9. 12. 2006 20:45
Je to zajímavé cukroví, chutě se dost prolínají sladké a kyselé. Nevím jestli ho někdy budu dělat znova. S krémem bude asi lepší.
Aninka
|5. 12. 2006 18:12
Citronové cukroví -- Dělám podobně těsto, upeču, plním ořechovým krémem a slepuji. Povrch natřu citronovou polevou, skvěle to chutná.