Citronové cukroví

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 240
      g hladká mouka
    • 140
      g máslo
    • 160
      g moučkový cukr
    • 1
      ks citron šťáva a kůra z celého citronu
  • Na obalení
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme ho půl hodiny v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme na placku asi 3 mm silnou a vykrajujeme vykrajovátkem tvary. Klademe je na plech s pečícím papírem a upečeme při asi 150 °C dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
2
Recept vyšel před několika lety ve Vlastě. Toto cukroví je lehce nakyslé po citrónu a po rozležení krásně měkké.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    10. 12. 2013 07:17

    Výborné!!! <:-)

  • Jana
    Jana |

    27. 11. 2010 21:39

    Dnes jsem je pekla, a prijde mi tam moc tuku, tvary se cele "rozlezly",takze vizualni zazitek veskery žádný,ale jinak jsou výborné :-P

  • Jana
    Jana |

    20. 11. 2010 19:31

    Přemýšlím,že bych toto cukroví vyzkoušela,ale nebude se 160 cukru, a poté ještě obalené moc sladké?? :-)

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    8. 12. 2009 17:55

    Mohu doporučit,moc dobré,zatím je křupavé,tak snad se rozleží.A když ne tak ho slepím krémem.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    6. 12. 2009 10:47

    Miluju všechno citronové,tak to zkusím.Tam není vajíčko nebo žloutek?Opravdu?

  • Lucie Blechová
    Lucie Blechová |

    30. 11. 2009 15:01

    Pekla jsem teď o víkendu. S těstem se výborně pracovalo, jen jsem dala místo másla Heru a po upečení obalovala ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Cukroví je moc dobré na chuť, opravdu osvěžující citrónová chuť, tak doufám, že do Vánoc změkne..

  • Simona Dvořáková
    Simona Dvořáková |

    27. 8. 2008 20:35

    Přidala jsem ještě navíc sušenou sekanou citrónovou kůru, aby chuť byla výraznější.A bylo to dokonalé=)...doporučuju!

  • Anonym
    Anonym |

    2. 12. 2007 16:11

    Stejné jsem už také pekla, jen trochu méně cukru, je moc dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 11. 2007 12:10

    nezměklo to proto, že se do receptu dává máslo - to se vysuší, raději použijte Heru

  • Zuzana Groschupová
    Zuzana Groschupová |

    17. 8. 2007 12:58

    Protože nerada vykrajuju cukroví, udělám si šišku a nakrájím na kousky, pak do těsta zabalím lískový oříšek nebo rozinky, kandované ovoce apod. a udělám kuličky, upeču a obalím v cukru.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 12. 2006 15:42

    Anonym , nemusíte mlieť, zlepte dve a dve tvary džemom alebo krémom a pekne vám to zmäkne.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 12. 2006 13:33

    Tohle cukroví jsem upekla už před 3! týdny a pořád se ještě nerozleželo,ba zdá se mi,že je čím dál tím tvrdší! Postupovala jsem dle předpisu,kde je asi chyba? Právě se rozhoduju,že to celé pomelu do kuliček...

  • Eva
    Eva |

    9. 12. 2006 20:45

    Je to zajímavé cukroví, chutě se dost prolínají sladké a kyselé. Nevím jestli ho někdy budu dělat znova. S krémem bude asi lepší.

  • Aninka
    Aninka |

    5. 12. 2006 18:12

    Citronové cukroví -- Dělám podobně těsto, upeču, plním ořechovým krémem a slepuji. Povrch natřu citronovou polevou, skvěle to chutná.