Chilli placky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g sýr
    • 8
      ks bramboráčky
    • 250
      ml zakysaná smetana
  • Náplň
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks zelená paprika
    • 450
      g mleté maso
    • 2
      stroužek česnek
    • 400
      g rajčata
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 0,5
      lžíce chilli
    • 0,5
      lžička mletý kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      dl voda
    • 400
      g fazole uvařené červené, může být i konzerva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánev dáme maso, nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na kostičky, přidáme k masu, přidáme i fazoli, pyré, chilli, kmín, osolíme, opepříme, přilejeme vodu a 20 min dusíme.
2
Směs má být hustá, pokud je řídší, necháme vodu odpařit. Horkou směs rozdělíme na teplé placky, přehneme na polovinu, každou placku přelijeme smetanou a posypeme sýrem.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    12. 5. 2006 07:06

    Zdeňko, rozrežete paradajky na polovicu a kávovou lyžičkou vyberiete tú polotuhú zmes so semienkami. Niektoré paradajky sú mäsité a tých semienok je tam málo. Ale poviem vám pravdu, že nám semienka nevadia, takže ich nevyberám. Oni sa trocha rozdusia, a nie je ich tam vidieť. Niekomu sú ale ťažké na žalúdok.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    11. 5. 2006 19:32

    Paní Terezko,prosím poraďte,jak se zbavují rajčata semen?Vaše recepty jsou super a vždy originální.Obdivuji Vás a zdravím.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    11. 5. 2006 14:03

    Bramboráky, upečte podľa chuti, ako ste zvyknutá.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 5. 2006 13:52

    Terezko, Vy nás zase zásobujete...Tohle je taky úžasnej recept už od pohledu. Ty bramborové placky jsou bramboráky nebo placky z vařených brambor?