Černá buchta II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, cukr a máslo se tře do pěny (babička to dělala ručně půl hodiny, ale my už používáme šlehač), pak se přidá kakao, ořechy, rum, citr, šťáva i kůra. Zamíchat a postupně přidávat mouku s práškem do pečiva a meltu i s lógrem. Peče se zvolna.
2
Z tohoto těsta lze dělat nejen řezy, ale dortový korpus. Opravdu to má mnohostrané využití. Řezy se mohou polít jakoukoliv polevou (čokoládová, kakaová, kávová, rumová, citronová atp.)

Komentáře k receptu

  • Zuzka N. Nováková
    Zuzka N. Nováková |

    27. 3. 2008 15:24

    Meltu mám ráda, dělám jí jako nápoj ke sladké snídani. I už skoro dospělé děti jí mají rády. Je dobrý nápad jí dát do koláče, ale dávat tam i ten "lógr" ? Jak je tam cítit? Jako oříšky nebo mák? Nevadí tam? Asi ten lógr nejdříve ochutnám po uvařené meltě a uvidím :-).

Abecední seznam: