Celozrnná šlehačková bábovka s jablky a čokoládou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 3
      ks jablka 2-3
    • hořká čokoláda
    • strouhaný kokos
    • máslo
    • 250
      g celozrnná pšeničná mouka nejlépe v bio kvalitě
    • 150
      g hnědý cukr přírodní
    • prášek do pečiva nebo 1 lžíce baking soda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme suché suroviny tedy mouku, cukr a prášek do pečiva. Přilejeme smetanu se žloutky. Ušleháme sníh s bílků. Opatrně vmícháme do směsi. Nakrájená jablka (nejlépe na kostičky) a nahrubo nastrouhanou hořkou čokoládu přidáme do těsta. Nalejeme do máslem vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy a dáme péct asi na 50 minut do vyhřáté trouby na 180 °C. Během pečení troubu zbytečně neotvíráme. Před vyklopením raději zkontrolujeme špejlí.
2
Tahle bábovka je rychlovka, je ale dost kalorická, doporučuji spíše jako slavnostní moučník.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miška
    Miška |

    4. 5. 2013 12:21

    Výborná, všichni jsme si moc pochutnali <3

  • Hanach
    Hanach |

    28. 7. 2011 11:40

    výborná, dávám za 1, připravila jsem ji na rodinnou grilovačku jako dezert a všem moc chutnala i všem odpůrcům zdravé výživy :-) Nikdo z nich ani nepoznal, že je celozrnná, jsem jim oznámila až byl talíř prázdný, jen manžel doufal, že zbyde na druhý den ke kávě a bohužel...zařazuji mezi oblíbené recepty