Celerová polévka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks celer
    • 1
      ks brambory větší
    • 20
      g máslo na jíšku
    • 40
      g hladká mouka na jíšku
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce petrželka
    • 100
      ml smetana nebo mléko
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umytý celer oloupeme, nakrájíme na kostky, podusíme na másle, přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme trochou studené vody a uvaříme doměkka. Potom celer s bramborou prolisujeme. Vodu z celeru zahustíme světlou jíškou s cibulí, přidáme prolisovaný celer, pepř, petrželku a povaříme. Nakonec do polévky vlijeme žloutek rozšlehaný ve smetaně.

Komentáře k receptu

  • Václav Vag
    Václav Vag |

    2. 6. 2013 02:54

    Dobrý recept zase jednoduché a rychlé... Já jsem ještě přidal kořenovou petržel ta do české kuchyně patří... A na dochucení Muškátový květ. Každý ať si udělá obrázek sám. Dobré je, že s přípravou se vejdu na 30 min. V.

  • terka chrastilová
    terka chrastilová |

    11. 4. 2007 09:17

    můžeto být dobré uvídím až to vyzkoužím