Bramborovo-cibulový(pórkový) koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory středně velké
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • provensálské koření
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 50
      g tvrdý sýr (eidam)
    • 2
      ks cibule
    • olej na vymazání
    • mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1) Brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme najemno. Přebytečnou šťávu odstraníme, aby směs nebyla příliš tekutá.
2
2) Na brambory vyklepneme vejce a nasypeme hladkou mouku, vše promícháme.
3
3) Dále přidáme utřený česnek se solí, pepř a koření, vše opět promícháme.
4
4) Hotovou směs přendáme do předem vymazané formy a v troubě ji necháme předpéct při 220 stupních, dokud vše nezezlátne.
5
5) Sýr nastrouháme a promícháme se zakysanou smetanou. Tuto směs potom přeneseme na předpečený korpus. Nahoru rozložíme nakrájenou cibuli/pórek.
6
6) Koláč vrátíme do trouby a pečeme tak dlouho, dokud cibule/pórek nezezlátne.
7
7) Zdobíme zbylou smetanou a čerstvou zeleninovou oblohou a nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.