• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Bleskové řezy
    Napište svůj komentář k receptu

    Bleskové řezy

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bleskové řezy
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 250
        ml voda
      • 150
        g sádlo
      • 150
        g hladká mouka
      • 6
        ks vejce
    • Krém
      • 500
        ml mléko
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 3
        lžíce hladká mouka
      • 200
        g moučkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Vodu a sádlo uvedeme do varu, nasypeme 150 g mouky a necháme propařit. Pak odstavíme a do horkého postupně přidáváme za stálého míchání 6 vajec. Těsto rozdělíme na tři díly, které dáme na alobaly velikosti plechu, vymazané sádlem. Těsto rukou rozprostřeme na alobal, kraj necháváme asi 4 cm volný (těsto se při pečení nafoukne jako vlny). Pečeme ve velmi horké troubě asi 10 minut do růžova.
    2
    Krém: mléko, vanilkový cukr a 3 lžíce mouky vaříme asi 2 minuty, necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a pomalu přidáváme vychladlý krém. Přidáme 3 lžíce rumu. Spojíme pláty krémem, nahoru citronovou polevu.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bleskové švestkové lívance

    Bleskové švestkové lívance

    Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

    Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

    Bleskové kuřecí kari s brokolicí

    Bleskové kuřecí kari s brokolicí

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Simča S.
      Simča S. | 30. 4. 2011 18:33

      Chtěla jsem to udělat, ale chybí mi nformace KOLIK másla se dává do krému - v ingrediencích není vůbec uvedené..... Škoda....

    • Naďa Lhotaková
      Naďa Lhotaková | 22. 9. 2006 18:08

      Tento recept znám jako MRAKY.Mamka je dělávala když jsme byli s bráchou malí.Dělám ale 2 placky.Naposledy se mi nějak nenafoukli.

    • Di
      Di | 21. 9. 2006 06:55

      Když jste zvládla větrníčky, tak tohle určitě také. Placky jsou myslím jednodušší. pokud se třeba zlomí, zařadíte ji doprostřed. Budu se těšit na Vaši zprávu.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 20. 9. 2006 20:54

      Di: děkuji za podporu,určitě to vyzkouším.Mám jen zkušenosti s větrníčky a pak jsem zkoušela dělat malé kopečky,které jsem plnila šunkovou pěnou nebo různými jinými pomazánkami na studenou mísu a je fakt,že jednou se mi těsto povedlo a podruhé ne.Je to možná receptem,tak aspoň vyzkouším tenhle.Pak napíšu jak to dopadlo.:o)

    • Di
      Di | 20. 9. 2006 16:24

      Překrojit jsou tvary, které nastříkáte zdobičkou nebo navršíte lžicí (viz větrníčky nebo věnečky). Rozhodně ne tyto tenoulinké placky. Paní Jano, troufněte si, s odpalovaným těstem se dobře pracuje (jako s krémem). Chce to jen silnostěnný kastról na propaření těsta.

    • ludmila ludmila
      ludmila ludmila | 20. 9. 2006 11:47

      Pani saxano tak teda nevím jestli to pečení které vám nejde nebude rukama.Prosím vás chci říct,že bleskové řezy jsou odvozeny od bleskového spapání.

    • ELA
      ELA | 20. 9. 2006 11:29

      moc děkuji, z odpalovaného těsta peču i větší tvary, které se nafouknou - a jdou tedy překrojit, ale přiznávám, že "přes celý" plech to nebylo nikdy. takže díky a tři placky to jistí :))

    • saxana lojdova
      saxana lojdova | 20. 9. 2006 11:06

      Nevím jak vy, ale piplala jsem se s nimi přes hodinu a stejně to nedopadlo dobře!Ale jinak jsou výborné - můžu potvrdit!!!

    • Ivana
      Ivana | 20. 9. 2006 10:48

      Milá Elo, tak to se vám asi nepodří překrojit, pečte opravdu na tři díly

    • ELA
      ELA | 20. 9. 2006 09:32

      dámy, prosím, měla bych kacířskou otázku - nezkoušely jste někdo upéct z dávky pouze jednu placku a poté ji (jednou) prokrojit? mnohokrát děkuji

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 20. 9. 2006 08:33

      Já si myslím,že název bleskové řezy nezískal tento recept proto,že by byl bleskově hotový , ale proto , že těsto se v troubě bleskově peče.Inu jako každé odpalované těsto.Horká trouba a neotevírat.Peču je také , už roky,když se mi nechce piplat s věnečky.V naší rodině jsou to mraky.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 20. 9. 2006 07:53

      Hodně mi to připomíná odpalované těsto,které máme moc rádi,jen si na něj nějak netroufám.Jinak by mě zajímalo jak tyhle řezy vypadají.Chtělo by to fotečku.:o)

    • milli
      milli | 20. 9. 2006 06:52

      Tenhle recept znám už od dětství,od babičky a říkávala tomu Krémšnyty.Je to fakt supr.A když do toho krému nakrájíte na plátky jahůdky, babán a nebo kiwi,je to úúúža

    • Berča
      Berča | 19. 9. 2006 15:17

      Já tento recept také znám jako "Mraky" a krém dávám pudinkový smíchaný s vyšlehanou smetanou a vrchní placku pocukruji. Také dávám na vymaštěný plech vylitý studenou vodou, v troubě se v těstě nadělají bubliny. Jako tuk dávám ceresol.

    • Di
      Di | 19. 9. 2006 14:00

      No mně to určitě trvá déle - jenom než upečete tři placky.Než se Vám uvaří a vychladne pudink, aby se po zašlehání másla krém nesrazil atd.

    • ludmila ludmila
      ludmila ludmila | 19. 9. 2006 11:50

      Nevím, co máte, dělám to přesně tak a je to výborné! Dávám 1+

    • BOHUMILA SCHULZOVA
      BOHUMILA SCHULZOVA | 19. 9. 2006 10:53

      Paní Jarmilo,opravdu to vyjde na tři plechy.Ono se vám to zdá troška ale až přidáte vejce tak toho opravdu bude dost.Můžete ty vejce dávat do hmoty hned,opravdu jsem to snad už dělala stokrát a nikdy se mi vejce nesrazila.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 19. 9. 2006 10:05

      myslím, že to je jen na dvě placky, mraky jsem ze 3 placek také nedělala, klidně dávám vejce do polohorké hmoty a nikdy se mit to nesrazilo

    • Jarmila Butulová
      Jarmila Butulová | 19. 9. 2006 09:58

      Pochopila jsem to dobře, že v podstatě musím z té trošky těsta upéci 3 vrstvy tzn. 3 plechy?

    • ELA
      ELA | 19. 9. 2006 08:18

      souhlasím s paní Di, pokud by kaše byla horká, bílek by se logicky začal srážet - není potřeba, aby byla úplně studená, malinko tuhne a vejce se hůř zapracovávají,ale rozhodně nesmí být příliš horká

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 19. 9. 2006 07:36

      Souhlasím s Di. V horké hmotě by se vejce asi srazila. Jinak takhle ve třech vrstvách jsem mraky ještě nedělala, já mívám problém z té trošky těsta udělat vrstvy dvě:-)) A tak raději, na rozdíl od ostatních, lžící dělám hromádky a peču něco jako větrníky:-)

    • BOHUMILA SCHULZOVA
      BOHUMILA SCHULZOVA | 19. 9. 2006 07:11

      Nevím jak dlouho tyto řezy vytváříte ale já je mám do hodiny udělané.Ale pokud chcete dá se vybrat i jiný název pro tento recept.Já to opravdu znám takhle.

    • BOHUMILA SCHULZOVA
      BOHUMILA SCHULZOVA | 19. 9. 2006 07:08

      Opravdu to dávám do horké kaše a vmíchávám jedno vejce po druhém vařečkou.Krásně se to spojí.Není třeba čekat na vychladnutí ale pracujeme hned a do půl hodiny mám vše upečené.Nikdy se mi nestalo,že jsem v tomhle těstě měla hrudky.

    • Di
      Di | 18. 9. 2006 18:59

      Já rozhodně nechám kaši téměř vychladnout a občas ji promíchám, aby se nevytvořily hrudky. Pak ručním šhehačem zašlehám jedno vejce po druhém.

    • Lenka
      Lenka | 18. 9. 2006 15:56

      opravdu vejce dáváme do horké kaše?

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 18. 9. 2006 08:24

      Já znám tyto řezy po názvem"Dunajské vlny".Ten název "Bleskové řezy " mi k tomu moc nesedí.Ony totiž bleskové vůbec nejsou.

    • BOHUMILA SCHULZOVA
      BOHUMILA SCHULZOVA | 18. 9. 2006 08:05

      Myslíim,že vše je dobré já jen napsala jak to delam já.Jedla jsem to se všemi druhy polevy ale ta citronová se mi zdá taková fajn ,protože to není tak přeslazené ale má to jemnou kyselkavou chut.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 18. 9. 2006 07:28

      Taky to znám jako MRAKY a dávám rovnou za jedna!

    • EVA
      EVA | 17. 9. 2006 15:04

      Také znám, u nás se jim také říká MRAKY, jsou fakt super, jen hořejší placku po spojení stříkám čokoládovou polevou

    • handula
      handula | 17. 9. 2006 09:30

      Toto znám pod názvem Mraky.Plech se vymaže máslem a poleje studenou vodou.Pak se natře těsto.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 17. 9. 2006 00:24

      Je to v podstatě odpalované těsto - dělám ho z másla, nevím, zda to jde i ze 100% tuku.. Z másla a Hery to jde určitě.

    • Anonym
      Anonym | 16. 9. 2006 21:37

      dá se použít máslo, hera, 100% tuk .... Já dávám heru

    • Stáňa V
      Stáňa V | 16. 9. 2006 17:50

      Musí to být opravdu sádlo, nedá se něčím nahradit? Např. 100% tukem?

    • Di
      Di | 16. 9. 2006 08:53

      Podle mého receptu (viz Mořské vlnky) se dává jako první náplň máslový krém a jako druhá náplň (mezi 2. a 3.plát) šlehačka. Vrch se jenom pocukruje a pokape čokoládou. Obojí je určitě skvělé, jenom bych polemizovala s tím názvem bleskové. Dostat takovou trošku těsta na celý plech není jednoduché (já si pomahám místo alobalem papírem na pečení, který jen tenounce pomažu). Pokud ovšem srovnáme námahu při výrobě tohoto moučníku s vanilkovými věnečky, což je vlastně totéž v jiné formě, nezbývá než přiznat, že řezy jsou opravdu "bleskovou" variantou!

    • Anonym
      Anonym | 15. 9. 2006 20:13

      naši tomu říkají "Mraky"

    • K.V.
      K.V. | 15. 9. 2006 18:13

      NEZHRUDKOVATI TA MOUKA?

    • Tereza Martínková
      Tereza Martínková | 15. 9. 2006 16:28

      Tento recept také občas dělám...naše děti tomu říkají "hory doly":))) A je to výborné!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vaření Děti Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Sádlo Vanilkový cukr Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Piškotový nepečený dort

    Piškotový nepečený dort

    Boloňské špagety po anglicku

    Boloňské špagety po anglicku

    Velikonoční syrek

    Velikonoční syrek

    Tvarohová bábovka IV.

    Tvarohová bábovka IV.

    Domácí paštika II.

    Domácí paštika II.

    Zapékané těstoviny s cuketou

    Zapékané těstoviny s cuketou

    Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

    Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

    Jablečný piškot (korpus)

    Jablečný piškot (korpus)

    Halali-smetanová omáčka po našem

    Halali-smetanová omáčka po našem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    28
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    28
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5 receptů na dobroty do baťůžku
    Zpět do školy jedině s chutnou svačinou! 5…
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tohle Taťána Brzobohatá nečekala! Nůž na krku od Ondřeje

    Tohle Taťána Brzobohatá nečekala! Nůž na krku od Ondřeje

    AHA.cz Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

    Karel Gott: PROBLÉM S PRODEJEM JEHO POKLADU!

    AHA.cz Deník Aha! 13.4.2021

    Deník Aha! 13.4.2021

    Dáma.cz Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Seriál Ulice: Kdo získá srdce Prokopa a Lumíra a klíčový soud s Marešem

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Horoskop na tento týden: Koho podrží přátelé?

    Ženy.cz Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Pořád je milujeme: 30 nejkrásnějších šatů s balonovými rukávy

    Maminka.cz Veronika Kašáková se bojí o syna. Několik týdnů po porodu mu diagnostikovali vzácnou metabolickou vadu

    Veronika Kašáková se bojí o syna. Několik týdnů po porodu mu diagnostikovali vzácnou metabolickou vadu

    Reflex.cz Vesmírné závody: Souboj Západu a Východu, ale i člověka s přírodou

    Vesmírné závody: Souboj Západu a Východu, ale i člověka s přírodou

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    Pampeliška: Zatočí s revmatismem, vyčistí játra

    • Recepty.cz
    • Bleskové řezy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí