Biskupský beránek

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aktija

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kůrou, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali celá vejce, řádně promícháme. Vmícháme rozinky, ovoce, ořechy a čokoládu. Promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě 50-55 minut. Můžeme polít čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    13. 4. 2011 10:24

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia |

    13. 4. 2011 09:44

    2 hrnky polohrubé mouky

  • Stanislava Kacálková
    Stanislava Kacálková |

    9. 4. 2009 22:05

    Zkusila jsem tento recept,je to gumové a s biskubským to nemá absolutně nic společného.takže hodně moc sklamaná.Protože já mám moc ráda biskubský třeba chlebíček.Jestli tam něco chybý nevím.Podle mne asi tuk

  • Lenka Hrábková
    Lenka Hrábková |

    26. 3. 2008 11:38

    Bohužel jsem také vyrobila gumídka s ovocem a čokoládou na dně. Ještě se mi vprostřed srazil, škoda, vypadalo to tak pěkně.

  • Jiřina Miňovská
    Jiřina Miňovská |

    23. 3. 2008 12:10

    Tak jsem ho teď dala do trouby, snad to dobře dopadne.

  • Terinka
    Terinka |

    22. 3. 2008 17:40

    Hm,vypadá to fakt skvěle,Jdu to zkusit,tak mi držte palečky!Díky a ahojky

  • Zdenka Ad.
    Zdenka Ad. |

    22. 3. 2008 16:40

    Dobrý den. Beránek je úžasný. Dělala jsem ho v klasické kameninové formě. A bylo to dokonalé-byla krásně plná, což jsem nečekala, protože to je ta veliká forma a všechny recepty na beránky, které jsem zatím vyzkoušela byly jen tak do poloviny formy. Opravdu všem vřele doporučuji.

  • Olina Malá
    Olina Malá |

    4. 5. 2007 10:34

    Pekla jsem ho jen v jedné půlce (menší forma) a navíc to by můj první beránek ale stejně ho rodina statečně snědla :-). Pak jsem ještě pekla dva ale to už byl recept od staré tety a ty už se mi povedli. Olina

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    12. 4. 2007 18:24

    Dělala jsem z tmavého cukru a špaldové mouky a místo kandovaného ovoce jsem dala sušené meruňky, čokoládu na kousky a rozinky, gumídek to nebyl, ani nadýchané, prostě tak akorát, byl moooc dobrý, určitě ho ještě někdy udělám.

  • Jana Peková
    Jana Peková |

    12. 4. 2007 16:55

    Hutnější byl to ano,ale snědl se celý,takže dobrý.

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    12. 4. 2007 16:26

    I já jsem recept vyzkoušela, dopadl dobře, žádné nadýchané peří, ale pořádný beran, jen jsem nevydržela a do těsta přimíchala cca 5-7 dkg rozpuštěné Hery a dala o 1/ prášku víc a místo kandovaného ovoce - dyni v cukru. JEDNA BAŠTA

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    10. 4. 2007 15:00

    I mě se povedl "gumídek", myslím Oli, že jsme daly moc kandovaného ovoce.A navíc pečete tohoto beránka jen v jedné půlce, nebo přiklopeného tou druhou ? Já mám asi menší formu - je asi tak 20 cm dlouhá a když peču ten svůj recept, tj. piškotový, tak peču jen ze tří vajec, je to vYzkoušený - ze 3 vajec do obou půlek a pak slepím krémem, tak jsem tohoto udělala taky jen ze třech vajec, ale přesto mi všude přetékal. Tak musím buď více trénovat a nebo se vrátit ke svému. ahoj Míra.

  • Olina Malá
    Olina Malá |

    5. 4. 2007 08:22

    Já jsem vyrobila místo beránka nějakého "gumídka". Nemáte někdo tušení proč?

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    4. 4. 2007 20:03

    Těsto jsem udělala z dvojité dávky, ta jedna tam padla jak nic :-))) Beránek krásně voní, snad bude i chutnat. Tak ať se vám podaří :-)

  • Petra
    Petra |

    4. 4. 2007 18:01

    Lado, tak jak beránek dopadl? netrpělivě čekám na zprávu od vás.:))))

  • Petra
    Petra |

    4. 4. 2007 09:30

    Jééé, Lado, tak mi, prosím, dejte vědět, abych to nezkazila.:))) Budu píct beránka poprvé v životě rodičům a tchyni tak ať si netrhnu ostudu.:)

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    3. 4. 2007 11:17

    Petro, zítra ho budu zkoušet právě v oné klasické dvoudílné kameninové formě, tak dám vědět.

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    3. 4. 2007 10:16

    Kandované ovoce nespadne dolů, pořádně ho zamíchejte do těsta a pokud chcete mít jistotu tak ho lehce obalte v mouce. S tou formou vám neporadím, já dělám beránka v obyčejné jednodílné formě, a je vždy po upečení plná, myslím si že by to šlo, ale jistá si nejsem, možná vám poradí někdo, kdo ho zkoušel právě v té dvojité formě

  • Petra
    Petra |

    3. 4. 2007 08:02

    Dobrý den, já tohoto beránka chci vyzkoušet v pátek a chci se zeptat estli to kandované ovoce nespadne dolů a jestli ho můžu péct v té klasické dvoudílné kameninové formě. Je to ta větší. Předem děkuji za odpověď.

  • Jana Divácká
    Jana Divácká |

    2. 4. 2007 14:27

    super recept, všem doporučuju.

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    1. 4. 2007 18:40

    Nedává,tohle je přesně opsaný recept, který jsem našla ve své sbírce výstřižků a taky takhle jsem ho upekla. Ale myslím, že pokud někdo má rád mastnější, že se olejem nic nezkazí, ale jak říkám, s olejem mě to vůbec nenapadlo zkoušet.

  • Heluš
    Heluš |

    30. 3. 2007 20:01

    tuk se do něho nedává?

  • SB
    SB |

    16. 3. 2007 02:11

    Bezvadny, ale moc dlouho nevydrzi. Byl sezran behem 2 odpoledne.

Abecední seznam: