Banánové semifreddo (zmrzlina)

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme vejce a cukr až do 4 násobku objemu (do tuha).
2
Banány, citronovou šťávu a cukr utřeme do hladka.
3
Ušleháme šlehačku do tuha, ale ne na máslo.
4
Smícháme vše dohromdy a necháme v ledničce 5 hodin nebo přes noc.
5
Vyndáme 5 - 10 minut před podáváním.
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Cukr krupice Šlehačka Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    30. 6. 2013 10:40

    Zmrzlina se mi nějak nedařila. Ušlehat celá vejce s cukrem do tuha? Vážně to jde? Já jsem to teda nedokázala. Nakonec jsem tu směs vajec a cukru musela vyhodit (což mě trochu mrzelo, jelikož jsem si koupila kvalitní vejce, když je teda budeme jíst bez tepelné úpravy) a vyšlehala zvlášť bílky z vajec a zvlášť žloutky s cukrem. Pak už to šlo. Takto udělaná zmrzlina byla dobrá, pokoušela jsem se i o fotku pro IvetaPt, ale bohužel se mi nepovedla. Skrz tento odbytý postup receptu, kvůli kterému jsem musela vyhazovat vejce, dávám dvojku...

  • Delarue
    Delarue |

    31. 10. 2012 22:36

    Výborné!!! i tak bez zmražení skvělí banánoví dezert :-)

  • IvetaPt
    IvetaPt |

    18. 9. 2012 11:59

    zní to skvěle, jen se chci zeptat zda nemáte nějakou fotečku pro představu...

Další doporučené recepty: