Bábovka s kávou a skořicí

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 27
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky + cukr + máslo ušleháme do pěny. Přidáme kávu, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli a zašleháme. Pak přidáme mouku s kypř. práškem, mléko a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
Pekla jsem v horkovzdušné troubě při teplotě 170 °C přibližně 40 minut. Píchnutím špejle zjistíme, zda není uvnitř syrová. Necháme mírně vychladnout na mokrém hadříku, aby se odpařila a pak ji vyklopíme. Necháme úplně vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.
3
Recept patří mezi staré recepty. Je jednoduchá a chutná.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    3. 12. 2007 12:42

    skoro samá chvála tak jsem také vyzkoušela, ale jsem zklamaná,, moc nám nechutnala, taková dusivka, vůně zajímavá , mě tam možná vadil ten pomeranč, vzala jsem do práce kamarádkám, někomu to chutnalo ,ale spíše ne

  • Gábina H
    Gábina H |

    30. 10. 2007 14:34

    Káva se dává sypká instantní, nerozpuštěná - viz komentář autorky na str. 4

  • Marie
    Marie |

    30. 10. 2007 12:44

    Jsem začínající kuchařka. Prosím ifnormaci to kávu mám nejprve uvařit? Nebo nasypat jen tak do těsta? Vždy když čtu recepty do kterých se má dát buď káva nebo puding tak nevím jak dál.Předem děkuji.

  • Renata Martinková
    Renata Martinková |

    30. 8. 2007 19:29

    velice dobrá bábovka a hlavně rychlá

  • paoli
    paoli |

    26. 7. 2007 18:07

    Bábovka mě opravdu překvapila. Je to zas něco trochu jiného a velmi chutného vřele doporučuji.:))

  • Petra
    Petra |

    12. 7. 2007 13:26

    Bábovku jsem dneska našla, upekla a fakt výborná. Kombinace, kávy, skořice a pomerančové kůry super. Skvělá chut po perníku :-)

  • Anonym
    Anonym |

    17. 6. 2007 13:17

    no fuj tady nikkdo neumi psat

  • petr bohata
    petr bohata |

    12. 5. 2007 20:14

    ahojte ja jsem ju skusil avubec mi nechutnala

  • ren pan
    ren pan |

    10. 3. 2007 17:58

    Tuto bábovku jsem pekla jen jednou. Není špatná, chuťově zajímavá, ale naní nad klasickou bábovku olejovou.

  • Andra
    Andra |

    4. 3. 2007 20:05

    Mám podobnú skúsenosť ako Lenka. Už nebudem robiť.

  • Martina Lukešová
    Martina Lukešová |

    28. 2. 2007 08:41

    Bábovku jsem pekla,rychlý jednoduchý recept.Přidala jsem ještě nasekanou mléčnou čokoládu.Je moc dobrá,zase něco úplně jiného.Dávám 1.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 2. 2007 12:09

    Lenko, s tou babovku mam moc dobre zkusenosti, chyba mozna byla v peceni - nedostatecne predehrata trouba, spatny prasek do peciva (i to se me parkrat stalo)

  • Lenka
    Lenka |

    15. 2. 2007 16:33

    nic moc zklamala mě,ráda zkouším nové recepty,ale bábovka nechtěla ani naskočit,ani chutově nic moc,měli sme i lepší

  • Jana Hromkova
    Jana Hromkova |

    2. 2. 2007 10:27

    Bábovka je SUPER,hned byla pryč a všichni spali

  • Dagmar Fialová
    Dagmar Fialová |

    18. 1. 2007 22:59

    Je moc dobrá. Všem chutnala!

  • Markéta Letenská
    Markéta Letenská |

    3. 1. 2007 15:33

    Dávám tisíc jedniček, je opravdu vynikající. Bábovky nemusím, ale tohle královna bábovek :-)Ta chuť a vůně....

  • iva krupova
    iva krupova |

    26. 11. 2006 18:01

    je moc dobra

  • Petra
    Petra |

    8. 11. 2006 22:50

    Bábovka se povedla. Byla opravdu moc dobrá.

  • Ňuška
    Ňuška |

    23. 10. 2006 07:50

    Bábovku jsem pekla o víkendu a také všem moc chutnala. Žádná nespavost se nekonala. :o)

  • Aninka
    Aninka |

    21. 10. 2006 19:01

    bábovka se mi povedla, je to moc dobrý recept.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    4. 10. 2006 07:27

    Mirko, jestli Váš manžel konzumoval bábovku pozdě večer, nedivím se, že nespal....v tom receptu není nic, z čeho by měl nespavost, té kávy tam není tak moc. Asi bude příčina nespavosti jinde, ne ?! Nebo ji jedl teplou ??

  • Martina S.
    Martina S. |

    3. 10. 2006 20:11

    Také jsem ji pekla, už je to nějaký čas. Má zvláštní chuť a je někdy opravdu těžké trefit se každému do jeho chuti. Mě také moc nenadchla, ale mamka mi ji normálně ukradla a schovala si pro sebe ... a pořád ji chválila.

  • Mirka Lukáčova
    Mirka Lukáčova |

    3. 10. 2006 15:10

    Tak jsem jí upekla a musím říct že mě sklamala,čekala jsem něco jiného něž chut lepšího perníku.Škoda,ale jinak kdo není zvyklí na kávu tak je to lepší než Redbul..manžel po bábovce celou noc nespal...tak že nic moc.

  • Tereza Martínková
    Tereza Martínková |

    18. 9. 2006 11:39

    Moc dobrá! Pekla jsem ji o víkendu a byla hned pryč. Krásně voní a i chuťově je to zase něco trochu jiného...:)

  • Eva Králová
    Eva Králová |

    7. 8. 2006 17:10

    Je výborná.

  • betty
    betty |

    24. 5. 2006 13:42

    Tuhle buchtu znam....recept je z tchibo.cz .....opravdu vyborna....

  • Alena Petráková
    Alena Petráková |

    7. 5. 2006 12:46

    Výborná bábovka, všem moc chutnala, určitě doporučuji.

  • Marketka Hovorková
    Marketka Hovorková |

    8. 3. 2006 19:43

    vypadá to pěkně a i chutnALO mi to!!!!!!!!!

  • Jára
    Jára |

    27. 1. 2006 08:19

    Bábovka je vynikající, jemná a krásně voňavá.Přidala jsem rozinky namočené v rumu a pečící formu jsem vysypala kokosem.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    30. 11. 2005 14:52

    Podruhé jsem dělala jako srnčí hřbet, byl taky výborný, ale rodince více chutná bábovka, mně konečně taky. Prostě - není nad bábovky, že?!Když jsem u těch bábovek - v sobotu jsem udělala klasickou tvarohovou - je tady v menších obměnách několikrát - a místo rozinek jsem do tvarohového základu zašlehala dvoje rozpuštěné čokolády Kaštany. Bylo to vynikající - velice vláčené tvarohem a voňavé výbornými Kaštany. Sežrala se skoro na posezení !!

  • Alena
    Alena |

    19. 10. 2005 10:35

    Bábova je opravdu dobrá, neměla jsem rozpustnou kávu a tak jsem udělala silnou tureckou kávu. Tu jsem přecedila a nalila do těsta místo mléka a výsledek byl vynikající!!!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    3. 10. 2005 12:56

    To je fakt trefný.. Mně připadá, že někde čekají v průměru i dva...A bábovku jsme u nás nazvali "vánoční"....

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    3. 10. 2005 11:22

    Jani, dík za chválu! A máte pravdu - ta kombinace skořice, kávy a pomeranč. kůry je výborná, bylo by škoda ji nevyužít i jinde - a zvlášť o Vánocích. A co se týče těch zamindrákovaných anonymů, kteří sami nic nedokázali, začínám si pomalu zvykat. Vždyť i Novotný říká "Každý den na tebe někde čeká v průměru jeden blbec" :-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    3. 10. 2005 07:04

    Je vynikající, opravdu jedinečná!! Krásně vláčná, voňavá tak, jak jsem si myslela. Navíc, ten krémový základ je velice dobrý a budu ho používat jako základ do krémů, tj.. přidám trochu pudingu a našlehaná vejce v páře, no nějak si to uspořádám.Bábovečka celé rodině moc chutnala a já bych jí dala hned tři jedničky a to taky proto, že zase nějakej děsnej debil a omezenec ji zase oznámkoval pětkou. Komupak vadí něčí úspěch a pochvaly? Nějakýmu zamindrákovanýmu chudákovi, co se neumí jinak prezentovat, co ?? Tak co, Ty ubožáku, kdy se sám předvedeš nějakým tím Tvým "super receptem" ?

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    29. 9. 2005 21:38

    Ne,ne - tu kávu tam nasypete tak - sypkou.

  • kája
    kája |

    29. 9. 2005 19:58

    mám dotaz , tak káva má být asi uvařená , že?děkuji

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    27. 9. 2005 22:36

    Skvělá. Moc nám chutnala. Zařazuji do oblíbených, budu jí péct i nadále. Vřele doporučuji.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    25. 8. 2005 08:59

    Jsem ráda, že vám chutná. Vyzkoušela jsem další z receptů starých cukrářů - bábovku cukrářskou. Je také vynikající!

  • marti
    marti |

    18. 8. 2005 14:57

    Taky jsme si moc pochutnali :-)

  • Arabela
    Arabela |

    30. 7. 2005 21:16

    Moc dobrá. Vůní i chutí trošku připomíná perník, ale konzistenci má jako jemné třené těsto. Pochutnali jsme si.

  • Martin
    Martin |

    30. 7. 2005 20:59

    Tak mě zaujala právě ta kombinace kávy, skořice a pomerančové kůry. Voní hezky ... (Nescafé, žádná Jihlavanka) :-))

  • martina
    martina |

    28. 7. 2005 17:37

    Ajo,máš pravdu:-)

  • Aja
    Aja |

    27. 7. 2005 17:30

    Perfektní

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    26. 7. 2005 12:14

    Víte, já jsem ji objevila teprve nedavno - v receptech starých cukrářů. A to v ní ještě byla chyba. Zcela chybělo mléko. Prvně jsem dala jen 1 dc, ale příště se 2 dc byla už perfektní. Je báječná právě ta kombinace kávy, skořice a pomerančové kůry. Právě pro tuto vůni by tahle bábovka mohla mít své místo i o Vánocích. Dobrou chuť!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    26. 7. 2005 10:38

    Paní Jano, tak tuto bábovku jste nám zatím tajila, co?! Taky honem vyzkouším, ty Vaše ostatní jsem vyzkoušela téměř všechny, jsou moc, moc dobré. Nám asi taky chutná nejvíc ta "laciná", je opravdu velice dobrá.Tato mě taky láká, je tam káva a tu já přidávám i do těsta na roládu doubarevnou - je tady taky recept. Ta vůně kávy v těstě je nádherná, proto se těším i na tuto bábovku!!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: