Bábovka s banánky v čokoládě

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks hera
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 3
      ks banány v čokoládě Nakrájené v čokoládě

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky, cukr, heru utřeme do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, mléko, sníh, pokrájené banánky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C, cca 1 hodinu. Libovolně zdobíme.

Komentáře k receptu

  • Terka
    Terka |

    16. 3. 2015 17:17

    Ahojky, dá se to udělat i na plech? Nebude to moc nízké? Díky! :-)

  • Terka
    Terka |

    16. 3. 2015 17:15

    Dobrý den, dá se tento recept udělat i na plech? Nebude to nízké? :-)

  • Sára Maláková
    Sára Maláková |

    6. 2. 2010 17:20

    Bábovka se senzačně povedla a byla lahodná. Všem moc chutnala. Jen ty banánky opravdu na malé kousky.

  • Hela -
    Hela - |

    6. 11. 2007 12:52

    Banánky i Italská směs (jiný recept) mají snahu vždy propadnout, protože jsou těžší než těsto. Pomohla jsem si tak, že jsem bábovku trochu zapekla a asi tak ve čtvrtině pečení (já peču necelou půl hod. takže asi po 10 minutách) jsem ji povytáhla z trouby, na povrch nasypala banány a špejlí jsem je "potopila" do těsta, aby nezůstaly nahoře a nespálily se. Nepropadly na dno.

  • Martina
    Martina |

    5. 11. 2007 19:25

    Mám stejný problém jako někteří ostatní - i když jsem banánky nakrájela na opravdu malé kousky, během pečení se propadly ke dnu a tam se přichytily, takže to pak vůbec nešlo vyklopit. Ale chuťově byla dobrá.

  • Gisy
    Gisy |

    5. 11. 2007 07:06

    Banánky klesly v těstě na dno a připálily se k plechu. Tragické.

  • Evina
    Evina |

    12. 3. 2007 18:06

    Zkuste tento recept na plech. Po upečení potřete krémem z pudinku a másla a posypte nahrubo rozsekanými ořechy. Výborné!A ještě malá rada, ty banánky normálně nožem nakrájejte na malé kousíčky a než je dáte do těsta, tak si je předem rozkrájené na talířku dejte na chvíli zhutnout do ledničky. Pak se jen lehce zamíchají do těsta a krásně se s nimi pracuje.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 3. 2007 14:23

    Opravdu na drobné kousíčky.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    11. 3. 2007 12:39

    Anonyme a jaká je "správná" velikost? Na velikost hrášku? Třešně? Švestky? Jeden banánek rodělit na 3 kusy? Na 6? Na 10? Na více? Mám do tohoto receptu chuť, a tak si nechám ráda poradit....

  • Anonym
    Anonym |

    10. 3. 2007 22:09

    HODNĚ ZÁLEŽÍ NA JAK VELKÉ KOUSKY JSTE TY BANANKY POKRÁJELA.

  • Radka Friesová
    Radka Friesová |

    10. 3. 2007 19:31

    Vyzkoušela jsem, chutnala - ale nastal menší problém. Banánky se "propadly"na stěny formy a při vyklápění se bábovka pěkně nevyklopila. Prosím o radu, kde jsem udělala chybu. Děkuji.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    9. 3. 2007 16:16

    Paní Vlasto já také,ale jednou jsem tuto bábovku zkoušela upéct už ani nevím podle jakého receptu to bylo,ale po upečení jsem jí měla takovou slizkou a vůbec tak nějak nechutnala dobře.Nevím co jsem udělala špatně.Skusím podle vašeho receptu a uvidíme :o)

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    9. 3. 2007 13:01

    Jsme milovníci banánků,hlavně přítel,tak ji dělám často :0),doufám,že vám také bude chutnat.

  • Světlana
    Světlana |

    9. 3. 2007 12:39

    ...to vypadá opravdu moc zajímavě...vyzkouším a dám vědět...