Azu po tatarsku dietní

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hovězí maso libové
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce olej
    • 5
      lžíce rajský protlak
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 1
      ks bobkový list větší
    • nové koření
    • 1
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • vývar na podlevání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na nudle, osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené, olejem vymazané teflonové pánvi. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a přidáme bokový list a nové koření.
2
Dusíme pod pokličkou do změknutí masa, případně podléváme dle potřeby vývarem. Okurky nakrájíme na nudličky. Až je maso měkké, odstraníme bobkový list a nové koření. Přidáme protlak a okurky. Krátce povaříme a dochutíme solí a worcestrem. Azu lze jíst i bez přílohy. Nejde-li to jinak, jako přílohu podávejte trochu rýže či různé zeleniny (rajčata, salát. okurku apod.).
3
Počet porcí: 4
4
Energie: 760KJ / porce
5
Sacharidy: 9g / porce
6
Tuky: 8g / porce
7
Bílkoviny: 17g / porce

Komentáře k receptu

  • Mytch
    Mytch |

    19. 3. 2011 11:49

    Právě jsem dojedl a moc mi chutnalo. Udělal jsem to podle receptu.Použil jsem falešnou svíčkovou a při dochucováni jsem společně s worchesterem přidal i sojovku a chilli omáčku extra ostrou s vitany.Přikousnul jsem kousek chleba a opravdu jsem si pochutnal.Jo a ještě jedna věc.Mouku jsem vynachal a stejně se mi po přidání rajčatového protlaku udělal krasně hustý sosíček. ;-)

Další doporučené recepty: