Ajrian - osvěžující nápoj

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 5 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g jogurt
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička ocet
    • studená voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do sklenice dáme trochu vody a sůl, rozmícháme jí a pak přidáme jogurt, ocet a zbylou vodu. Znovu pořádně rozmícháme a můžeme podávat. Třeba v parném dni je to přímo lahůdka.Pochází z Bulharska, kde je všude k dostání i hotový, zde ani nepřidávají ocet protože jejich jogurt je trochu kyselejší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martin Flégl
    Martin Flégl |

    3. 7. 2014 16:23

    Sračka

  • Iv.drumm
    Iv.drumm |

    26. 5. 2013 16:49

    a ten jogurt obyčejný (bílý) ?

  • Petra
    Petra |

    29. 3. 2013 18:25

    Dobrý den, chtěla bych se jenom zeptat jakou to má čhuť, alespoň přibližně :-) Mám totiž hotel a docela ráda bych to tam podávala jako letní specialitu...! Děkuji mockrát

  • anicka.mottlova
    anicka.mottlova |

    9. 8. 2012 19:21

    lahoda a mimochodem výborné se píše s tvrdým Y z huci.

  • z huci
    z huci |

    10. 3. 2011 17:15

    ahoj . Je to super. víborný

  • kikinajancarova@seznam.cz
    kikinajancarova@seznam.cz |

    1. 3. 2011 16:31

    :-$ je to fakt hnus ani to neskoušejte doporučuju

  • magdaj
    magdaj |

    17. 1. 2011 14:51

    oni tím zapíjí pekelnou kořalku zvanou Mastika... ;-)

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 18:48

    come

  • Marek Kopecký
    Marek Kopecký |

    5. 4. 2007 15:39

    Nedávno jsem objevil od fy. Holandia jogurt se stejnou kulturou (acidophilus bulgaricus?) jako byla v jogurtech v bulharsku. Při jeho použití už není ocet tak nutný je totiž kyselejší.

  • aisa gonzalez
    aisa gonzalez |

    28. 2. 2006 13:29

    U nas se dela bez octa a soli podle chuti kazdeho.Pak se da odstat do lednicky a je to.S tim octem to ale vyzkousim.Aja

  • ivo
    ivo |

    24. 1. 2006 08:01

    Je to super! Objevil jsem to na dovolene v Bulharsku a nepil tam skoro nic jineho :)