Zelné závitky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 100
      g vařená rýže
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 10
      ks zelné listy
    • 3
      ks párky
    • rostlinný olej
    • mletá paprika
    • hladká mouka
    • 50
      g slanina
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelné listy omyjeme a vložíme na půl minuty do vařící vody. Pak je rozložíme a tuhči žebra naklepeme paličkou. Maso smícháme s vařenou rýží, velmi jemné nakrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou slaninou. osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Masovou směs naneseme na zelné listy, přidáme půl párku, stočíme, obalíme nití a vložíme na rozehřátý tuk v pekáčku.
2
Podlijeme vodou a dáme do trouby dusit. Měkké záviřky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme lžící mouky a lžičkou papriky, osmahneme, zalijeme vodou, povaříme, dochutíme a podle obliby můžeme zakapat kečupem nebo smetanou.
3
Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem
Zařazení: Maso Mleté Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.