Autor:

Višňové srdce

Střední
Ingredience
Listové těsto 250 g
Višňový kompot 400 g
Solamyl (bramborový škrob) 50 g
Smetana ke šlehání 300 ml
Želé
Ovocné
1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Listové těsto vyválíme na tenký plát a několikrát ho propíchneme vidličkou, aby nevyskočily vzduchové bubliny. Z plátu vykrojíme dvě srdce a pečeme je na plechu při 200 °C přibližně 10 minut.

Kompot scedíme, šťavu přivedeme k varu a zahustíme solamylem. Podle chuti můžeme mírně dosladit a ochutit griotkou. Necháme vychladnout a zlehka promícháme s ušlehanou smetanou.

Připraveným krémem slepíme korpusy z listového těsta a necháme je v chladu do druhého dne. Vrchní plát pokryjeme višněmi a potřeme ovocným želé. Po stranách můžeme dort obalit tenkou vrstvou marcipánu a ozdobit mašlí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Višňové srdce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web