Pomerančový sorbet

Hodnocení:

Moje:

35 minut
8
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g cukr krupice
    • 200
      ml pomerančová šťáva
    • 5
      ks bazalka 5 lístků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
//6–8 porcí://
2
200 ml vody vlijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Vsypte cukr a na mírném ohni vařte zhruba 8 minut, až vznikne sirup. Sundejte z ohně a nechte zchladnout.
3
Do zchladlého sirupu vmíchejte čerstvou pomerančovou šťávu. Bazalku nasekejte na velmi jemno a vmíchejte.
4
Směs vlijte do misky, nejlépe kovové, a vložte do mrazáku. Zhruba po hodině ji promíchejte vidličkou. To opakujte ještě dvakrát. Pak misku zavřete nebo zakryjte fólií a nechte ztuhnout. Servírujte lžící na zmrzlinu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • janna
    janna |

    28. 9. 2016 12:15

    Bazalku néé! :-$

  • Myška Mari
    Myška Mari |

    19. 8. 2015 14:51

    Bazalku? Spíš mátu ne?