Víkendové koule

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg brambory
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 150
      g šunkový salám
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na obalení
    • hladká mouka
    • vejce
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a na malé kostičky nakrájený salám. Ochutíme solí a pepřem. Z těsta vytvoříme koule o průměru cca 3 cm, které obalujeme v trojobalu a smažíme v rozpáleném oleji.
2
Podáváme s kečupem, tatarskou omáčku jako přílohu můžeme podávat zeleninový salát.
Zařazení: Zdravě i chutně

Komentáře k receptu

  • Lucie Hofmannová
    Lucie Hofmannová |

    18. 9. 2006 12:30

    Koule se povedly,pozvala jsem rodiče a ti nemohli vynachválit.

  • Maida
    Maida |

    16. 5. 2005 20:43

    Brambory jsem nestrouhala, ale jen rozmačkala. Skvělé!

  • Gabriela Kašparová
    Gabriela Kašparová |

    21. 3. 2005 09:41

    Vyborne! misto kouli jsem udelala placiky a k tomu zadelavane cervene zeli a spekacek ! Po obede mi bylo navrzeno ,abychom zaradili do jidelnicku casteji! :)

  • Ajda
    Ajda |

    18. 12. 2004 14:50

    Vyzkoušela jsem - jako příloha jsou skvělé i k masu. Místo šunkového salámu jsem dala najemno nakrájené uzené maso. Výborná obměna obyčejných brambor.