Autor:

Vepřové hot mango

Střední
Ingredience
Vepřová kýta 400 g
Mořská sůl 1 špetka
Sezamový olej 40 ml
Mango 1 ks
Limetkové listy 40 g
Koření - Garam masala 5 g
Chilli papričky
(odrůda mini rawit), zelená a červená
2 ks
Cibule 2 ks
Baby kukuřice 200 g
Med
(pouze v případě kyselejšího manga)
20 g
Jasmínová rýže 300 g
Vepřové hot mango

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z rýže, Vepřové

Příprava vepřového hot manga

Balení vepřového masa rozkrájíme kolmo na vlákno na tenké plátky (cca 5 centimetrové), osolíme nadrcenou mořskou solí (mlýnek či hmoždíř) a obalíme v koření garam masala.

Na pánvi rozpálíme sezamový olej, na něj dáme maso a osmažíme do zlatova. Cca 2 minutky, lehce otáčíme. Maso pustí trochu vody a ta až se vyvaří, pokračujeme dále. Přidáme 1 chilli rawit papričku pokrájenou na tenká kolečka (cca 1mm) a 2 cibule rozkrájené na jemná půlkolečka (cca 3mm).

Poté, co cibule během krátké chvilky změknou, přidáme připravené mangové pyré. Pyré získáme rozmixováním dužiny čerstvého manga. S pyré přídáme také nakrájené baby kukuřičky na příčné plátky. Přidáme hrst limetových listů a vaříme dokud maso nezměkne, lze podlévat zlehka vodou.

Na závěr dle chuti dosolíme nadrcenou mořskou solí. Pokud by pro vás bylo mango kyselejší, lze přidat i balení medu. Před podáváním doporučujeme vyjmout limetové listy, které předaly svoji chuť, ale jinak jsou nepoživatelné.

Příprava jasmínové rýže

Rýži důkladně propláchněte a omyjte. Na jeden šálek rýže dejte do hrnce dva šálky vody (pozor, zatím pouze vodu) . Vodu uveďte do varu, přidejte špetku mořské soli a vsypte do ní dobře vypranou rýži. Jakmile voda začne znovu vařit, zmenšete plamen a přiklopte hrnec, aby se rýže pomalu vařila 20 minut*. Rýži můžete znovu osolit při podávání nadrcenou solí (hmoždíř či mlýnek).


* Délka pečení a vaření je individuální. Záleží na typu trouby a sporáku (plyn, elektřina) a podle toho se může doporučená délka přípravy lišit.

** Pokud máte svůj vlastní způsob přípravy rýže, využijte ho. Možností je opravdu hodně, doporučujeme pouze jeden z mnoha.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kuřecí prsa s lusky a listovými puky Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Vepřové hot mango

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web