Vepřové grilované špízy na Firewire

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
3
porce
neuvedeno
autor: Alinkos

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřové kotlety
    • jarní cibulka
    • 2
      dl sojová omáčka (Teriyaky)
    • 1
      dl rýžový ocet (Mirin)
    • 3
      plátek zázvor
    • pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento pokrm je pro lidi, kteří rádi experimentují a mají rádi asijské, speciálně japonské chutě. ½ kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky. Stejně tak jarní cibulku, jen o něco kratší. Připravte si FireWire, ti kdo neznají nerez ohebný grilovací špíz. Cibulku srolujte společně s vepřovým a napíchněte na špíz. Opakujte proces, dokud není vše na špízu. Mezitím se nezapomeňte napít piva, to je důležité :) .
2
Nyní marinování. To je důvod jeden z důvodů proč použít ohebný špíz. Do mrazícího sáčku, či zip sáčku nalijte 2 dc sojové omáčky, 1dc rýžového octu, přidejte zbytek jarní cibulky a též 3 tenké plátky zázvoru. Směs v sáčku promíchejte, vložte smotaný naplněný špíz a nechte marinovat 24 h. FireWire má šikovně oblý hrot, takže se sáček nepropíchne. Po vytažení opláchněte pod tekoucí vodou a grilujte na cca 180 ° C. Můžete při grilování potírat použitou omáčkou.
3
Servírujte na talíři s jemně nakrájenou pažitkou a jako příloha může být rýže. Dobrou chuť.
Zařazení: Maso Grilování Vepřové

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    16. 8. 2014 17:18

    tohle vypadá zajímavě... dávám do záložek na později :-) Jen dotaz - proč se to má oplachovat?