Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek kotlety Bez kosti - silnější plátky
    • 4
      plátek vepřová šunka Silnější
    • 12
      ks žampiony 10 - 12
    • sůl
    • pepř mletý
    • 80
      g sýr
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kotlet prořízneme kapsy, pak jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a dáme orestovat na pánev s 3 lžícemi rozpáleného oleje, pak osolíme, necháme zchladnout. Do každého plátku šunky zabalíme 1 - 1 a půl lžíce žampionů, srolujeme a vložíme do každé kapsy, okraje ještě poklepeme, aby se spojily, nemusíme pak používat proti rozbalení jehlice ani párátka. Zbylé žampiony dáme stranou a na pánev přidáme trošku oleje, rozpálíme a opečeme zvolna kapsy z obou stran.
2
Hotové přendáme na talíř a každou posypeme (ještě horkou) sýrem. Žampiony vrátíme do výpeku z kotlet, přidáme 4 lžíce vody, necháme přejít varem a šťávou s žampiony přelijeme kapsy se sýrem.
3
Podáváme s bramborovou přílohou.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dáda
    Dáda |

    20. 4. 2016 08:12

    Výborné!

  • Tonto
    Tonto |

    28. 7. 2014 09:22

    Jednoduché a moc moc dobré, měli jsme nedávno k obědu :-P

  • Lála
    Lála |

    19. 4. 2013 21:43

    Byla to fajnová bašta, šmákli jsme si <:-) .

  • Marta Weisová
    Marta Weisová |

    14. 4. 2012 20:01

    Výborné a šťavnaté, to se cení obvzlášť u suchých kotlet, děkuji za inspiraci.

  • zany
    zany |

    11. 12. 2011 15:18

    moc,moc,moc dobry :-*

  • Robinsonka
    Robinsonka |

    5. 8. 2011 21:49

    nic složitýho a chutnaly skvěle, určitě ještě někdy zopakuju :)

  • Martina
    Martina |

    6. 5. 2011 15:00

    Musím moooc pochválit, kotletky byly hezky šťavnaté, sypala jsem uzeným sýrem a nemělo to žádnou chybičku :-* <:-)