Vepřové jehly s jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks jablka
    • 200
      g vepřové maso libové(kýta,plec),nebo drůbeží maso
    • citronová šťáva z půlky citronu
    • 1
      ks citron
  • Marináda
    • 2
      lžička hořčice kremžská
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 2
      lžíce jablečná šťáva
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájejte na malé kousky. Jablka překrojte, odstraňte jádřince, pokrájejte na větší kousky a zakapejte citronovou šťávou. Citron omyjte, odstraňte vrchní část slupky a rozkrájejte na silnější plátky, pak z nich udělejte takovou velikost, která odpovídá masu a jablku. Na kovové jehly napichujte střídavě maso, jablka a citron. Marináda: v misce smíchejte obě hořčice s citronovou šťávou a olejem. Špízy potřete směsí a nechte alespoň hodinu marinovat na chladném místě. Opékejte na grilu nebo na pánvi ze všech stran.
2
**Zdroj:** Maso netradičně
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Vanda Čakovice
    Vanda Čakovice |

    22. 4. 2016 13:30

    Taky jsem vařila z kuřízků a bylo to famoooooozní!

  • Pavlína Románková
    Pavlína Románková |

    1. 3. 2014 12:55

    Děkuji za nový a výborný recept, dělala jsem je ze steheních řízků a bylo to luxusní! Dokonce si dával i prcek, který většinou končí u polévky.

  • Tomanová
    Tomanová |

    25. 10. 2012 09:09

    Jablka jsem dávala sladčí a byla to výborná večeře.Jenom bych doporučovala jablka pevnější,aby nebyla moučnatá,pak jsou pečená brzo.Uvařila jsem k nim kaši a hodila se výborně.U mě má recept jedničku.

  • makovicka
    makovicka |

    25. 10. 2011 19:28

    velka dobrutka :-*

  • Matušíková
    Matušíková |

    29. 8. 2011 21:20

    Nepotrpíme si na výstřednosti, jsme spíš na klasickou českou kuchyni. Někdy se nechám unést a jsem zklamaná, ale v tomto případě určitě nee a tenhle skvělý recept určitě nedělám naposled. Moc nám chutnalo a ta sladkokyselá kůrčička byla výborná. Děkuji.

  • Bára
    Bára |

    1. 7. 2011 08:02

    Zvláštní, ale dobré ;-) <:-)