Autor:

Turecká roláda

Střední
Těsto na roládu:
Vejce 5 ks
Olej 2 lžíce
Voda 2 lžíce
Cukr krupice 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Pečící papír  
Krém:
Máslo 180 g
Salko slazené 130 g
Med
dle chuti
 
Mleté lískové ořechy
nebo vlašské
120 g
Hořká čokoláda
nasekaná
50 g
Vanilkový cukr 1 ks
Turecká roláda

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova asi na 13-15 minut. Po upečení ještě horkou smotáme i s pečícím papírem (před smotáním můžeme pocukrovat, aby se roláda nelepila na papír) a necháme zchladnout. Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, natřeme větší částí krému a znova srolujeme. Povrch rolády pak potřeme a dáme vychladit a zvlhnout nejlépe do druhého dne.

Krém: změklé máslo vyšleháme se Salkem, vanilkovým cukrem a medem, přidáme oříšky a čokoládu a dobře rozmícháme.

Před podáváním dozdobíme oříškem nebo kouskem čokolády.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.8 15 5 1
Reklama
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Turecká roláda

Komentáře

  1. Magda   11.07.2016 | 10:33 | reagovat |

    Roláda jako dělaná pro naší mlsnou rodinku :-D je skvělá <3 <3

  2. Denisa   16.09.2015 | 17:46 | reagovat |

    S těstem jsem neměla žádný problém, jen jsem neměla jsem do krému slazené mléko a tak jsem použila slazenou smetanu jesenku z tuby a asi tak dvě a půl lžice medu. Krém je výborný a roláda se už chladí na páteční dopoledne.

  3. Světlana Bláhová   18.08.2013 | 20:47 | reagovat |

    Je výborná, nic podobného jsem ještě nepekla. Náplň je úžasná a krémová zůstává i studená, ale drží a neteče. Určitě vyzkoušejte, je to hotové nebe v puse :D .

  4. L.Šimůnková   17.06.2013 | 13:29 | reagovat |

    Bylo hloupé nechat manželovi krém z metliček oblízat,do rolády se chtěl totiž pustit hned :-X .Snad jí aspoň do večera nechá na pokoji O:-) .

  5. Petra Lipská   14.01.2013 | 13:29 | reagovat |

    Chtěla bych vám za roládu poděkovat. Moje teta pochází z Turecka a říká, že Turci sladké zbožňují. Tuhle roládu teda neznala, ale moc jí chutnala a recept si vyprosila, že jí také někdy zkusí. Je vážně moc dobrá a dokonce se mi povedla i pěkně zamotat. Někdy se mi stane, že mi těsto při motání popraská a teď ne.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web