Autor:

Turecká roláda

Střední
Těsto na roládu:
Vejce 5 ks
Olej 2 lžíce
Voda 2 lžíce
Cukr krupice 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Pečící papír  
Krém:
Máslo 180 g
Salko slazené 130 g
Med
dle chuti
 
Mleté lískové ořechy
nebo vlašské
120 g
Hořká čokoláda
nasekaná
50 g
Vanilkový cukr 1 ks
Turecká roláda

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova asi na 13-15 minut. Po upečení ještě horkou smotáme i s pečícím papírem (před smotáním můžeme pocukrovat, aby se roláda nelepila na papír) a necháme zchladnout. Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, natřeme větší částí krému a znova srolujeme. Povrch rolády pak potřeme a dáme vychladit a zvlhnout nejlépe do druhého dne.

Krém: změklé máslo vyšleháme se Salkem, vanilkovým cukrem a medem, přidáme oříšky a čokoládu a dobře rozmícháme.

Před podáváním dozdobíme oříškem nebo kouskem čokolády.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
1-
4.8 15 5 1
Reklama
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Turecká roláda

Komentáře

  1. Magda   11.07.2016 | 10:33 | reagovat |

    Roláda jako dělaná pro naší mlsnou rodinku :-D je skvělá <3 <3

  2. Denisa   16.09.2015 | 17:46 | reagovat |

    S těstem jsem neměla žádný problém, jen jsem neměla jsem do krému slazené mléko a tak jsem použila slazenou smetanu jesenku z tuby a asi tak dvě a půl lžice medu. Krém je výborný a roláda se už chladí na páteční dopoledne.

  3. Světlana Bláhová   18.08.2013 | 20:47 | reagovat |

    Je výborná, nic podobného jsem ještě nepekla. Náplň je úžasná a krémová zůstává i studená, ale drží a neteče. Určitě vyzkoušejte, je to hotové nebe v puse :D .

  4. L.Šimůnková   17.06.2013 | 13:29 | reagovat |

    Bylo hloupé nechat manželovi krém z metliček oblízat,do rolády se chtěl totiž pustit hned :-X .Snad jí aspoň do večera nechá na pokoji O:-) .

  5. Petra Lipská   14.01.2013 | 13:29 | reagovat |

    Chtěla bych vám za roládu poděkovat. Moje teta pochází z Turecka a říká, že Turci sladké zbožňují. Tuhle roládu teda neznala, ale moc jí chutnala a recept si vyprosila, že jí také někdy zkusí. Je vážně moc dobrá a dokonce se mi povedla i pěkně zamotat. Někdy se mi stane, že mi těsto při motání popraská a teď ne.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web