Tatrankové pracny-voňavé

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks tatranka 33 gramové
    • 2
      ks sojový suk
    • 360
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce celá
    • 250
      g tuk
  • Na obalení:
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sojové suky rozdrtíme v mixéru (nebo umeleme). Smícháme všechny ingredience, vytvoříme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout. Těstem plníme pracny, pečeme v předehřáté troubě zvolna dorůžova. Ještě teplé vyklopíme z formiček, pak obalíme v cukru.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Jolanka
    Jolanka |

    13. 12. 2016 06:00

    Děkuji za senzační recept, pracny nám moc chutnají.

  • Podolská
    Podolská |

    6. 12. 2016 15:00

    Jsou vynikající. Trochu mi to připomíná cukroví, které jsem pekla z toho nepovedeného. To jsem dělala z nepovedených nebo polámaných kousků, ale tohle má velmi příjemnou a nezaměnitelnou chuť.

  • Martina Kottová
    Martina Kottová |

    29. 11. 2016 19:10

    Jsou výborný.Děkuji za recept a dávám velkou jedničku.

  • Sasa
    Sasa |

    20. 11. 2016 07:07

    Vcera jsme je pekla a chutnaji i manzelovi, pro kterho je nejlepsi cukrovi na kolecka nakrajena klobasa a deti jsem od krabicky musela doslova odhanet :-) tento druh se teda ujal okamzite :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    30. 11. 2015 19:43

    ...to nemám vyzkoušené, ale myslím, že kdyby se přidal jemně mletý kokos a upravila by se konzistence těsta třeba přidáním trošky másla nebo tekutiny (mléko/voda), klidně by to šlo ...já tvrdím, že všechno jde, když se chce ;-) ...také hodně záleží i na formičkách ...čím jsou prý novější tím jsou horší ...já mám formičky po prababičce a ty ani nevymazávám, ale kdysi jsem například obdržel darem (jako výhru od Hery) formičky a ty tedy letěly...

  • cheimi
    cheimi |

    30. 11. 2015 11:17

    zdravím-hledám inspiraci-na cukroví-když nedám sojový suk-co se stane-půjsou pracny špatně vyklápět?já bych je tam nedával ale nechci to zkazit-děkuji za rychlou odpověĎ-SNAD TU JEŠTĚ JSTE -když komentáře jsou z roku 2011cheimi O:-)

  • Hanka Cibulková
    Hanka Cibulková |

    19. 11. 2015 13:59

    Jsou výborné :-) děti křičely už od dveří co jsem dělala dobrého a tak pochopitelně muselo dojít i na ochutnávání :-) .

  • Heidi
    Heidi |

    21. 12. 2013 19:10

    Moc dobré, šly mi krásně vyklápět na rozdíl od košíčků, děkuji za recept.

  • petra
    petra |

    12. 12. 2013 15:26

    dobrý den tak fakt nevím co jsem mohla udělat špatně - dalal jsem tedy klasické tatranky co mají 47 g ale dopočítala jsem se aby to vyšlo jako u vás ty horaky 33 g - může být chyba jedině v této změně, ještě jserm si o ten suk zničila robota,ale to je moje chyba - říkala jsem si,že to snad alespoň bude za to stát,ale nevoní mi to tady vůbec a manželovi ani mě nijak zvlášt nechutnají, sladké jsou až až takže je anineobaluju, ach jo..............

  • lenkalvb
    lenkalvb |

    18. 12. 2012 11:56

    Výborné pracny,děkuji za recept,všem moc chutnaly dávám za 1 :-[

  • Pája 15
    Pája 15 |

    13. 12. 2011 19:38

    Sojový suk je kokoska máte to tam i napsané ale může se nahradit i kokosem........ ;-) :-) :-P :-))

  • Verča
    Verča |

    11. 12. 2011 21:15

    sojový suk je cukrovinka podobná třeba Margot tyčince, stojí okolo 6 Kč vyrábí většinou Zora, ale v lidlu je taky mají a dobré ;-)

  • Katka126
    Katka126 |

    9. 12. 2011 20:34

    Mužu se zeptat, co je to sojový suk?Předem děkuji za odpověď :-) Katka

  • petuna76
    petuna76 |

    7. 12. 2011 13:40

    receptik vyborny,snad budou i tak chutnat :-)