Autor:

Tatrankové pracny-voňavé

Snadné
Ingredience
Tatranka
33 gramové
5 ks
Sojový suk 2 ks
Hladká mouka 360 g
Moučkový cukr 100 g
Vejce
celá
2 ks
Tuk 250 g
Na obalení:
Moučkový cukr  
Tatrankové pracny-voňavé

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

100% tuk si nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sojové suky rozdrtíme v mixéru (nebo umeleme). Smícháme všechny ingredience, vytvoříme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny v chladu odpočinout. Těstem plníme pracny, pečeme v předehřáté troubě zvolna dorůžova. Ještě teplé vyklopíme z formiček, pak obalíme v cukru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 27 x
1-
4.74 27 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 27x)
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Tatrankové pracny-voňavé

Komentáře

  1. Podolská   06.12.2016 | 15:00 | reagovat | závadný

    Jsou vynikající. Trochu mi to připomíná cukroví, které jsem pekla z toho nepovedeného. To jsem dělala z nepovedených nebo polámaných kousků, ale tohle má velmi příjemnou a nezaměnitelnou chuť.

  2. Martina Kottová   29.11.2016 | 19:10 | reagovat | závadný

    Jsou výborný.Děkuji za recept a dávám velkou jedničku.

  3. Sasa   20.11.2016 | 7:07 | reagovat | závadný

    Vcera jsme je pekla a chutnaji i manzelovi, pro kterho je nejlepsi cukrovi na kolecka nakrajena klobasa a deti jsem od krabicky musela doslova odhanet :-) tento druh se teda ujal okamzite :-)

  4. cheimi   30.11.2015 | 11:17 | reagovat | závadný

    zdravím-hledám inspiraci-na cukroví-když nedám sojový suk-co se stane-půjsou pracny špatně vyklápět?já bych je tam nedával ale nechci to zkazit-děkuji za rychlou odpověĎ-SNAD TU JEŠTĚ JSTE -když komentáře jsou z roku 2011cheimi O:-)

    1. recepty73   30.11.2015 | 19:43 | reagovat | závadný

      ...to nemám vyzkoušené, ale myslím, že kdyby se přidal jemně mletý kokos a upravila by se konzistence těsta třeba přidáním trošky másla nebo tekutiny (mléko/voda), klidně by to šlo ...já tvrdím, že všechno jde, když se chce ;-) ...také hodně záleží i na formičkách ...čím jsou prý novější tím jsou horší ...já mám formičky po prababičce a ty ani nevymazávám, ale kdysi jsem například obdržel darem (jako výhru od Hery) formičky a ty tedy letěly...

  5. Hanka Cibulková   19.11.2015 | 13:59 | reagovat | závadný

    Jsou výborné :-) děti křičely už od dveří co jsem dělala dobrého a tak pochopitelně muselo dojít i na ochutnávání :-) .

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web