Autor:

Švestková nutela

Snadné
Ingredience
Švestky
- vypeckované
2,5 kg
Cukr krupice 1 kg
Vanilkový cukr 2 ks
Čokoládový pudink
nebo kakaový (prášek) 2 -
3 ks
Kakao
150 -
200 g
Švestková nutela

Postup přípravy:

1 - Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Můžeme také nejprve čerstvé švestky pomlít a pak teprve povařit (již nemusíme mixovat).

2 - Do povařené, hladké, švestkové kaše vmícháme směs cukrů, pudinků a kakaa, necháme za stálého míchání probublat ještě asi 2 minuty.

3 - Švestkovou „nutelu“ plníme do umytých, suchých skleniček, dobře uzavřeme a sterilujeme při 80-ti°C 15 minut.

* Množství pudinku (2-3 ks) = záleží na tom, jak chceme mít nutelu hustou, já dávám dva čokoládové a pokud potřebuji například na koláč hustější, pudink dodatečně přidám před pečením do hotové nutely.

* Množství kakaa (150-200 g) = záleží na tom, jak které kakao barví a jakou má chuť. Mě se osvědčilo nedávat víc než 150 g. * Pudink můžeme dát i vanilkový, nutela je pak jemnější(krémovější).

Nutela se hodí na mazání perníků, buchet ..., jako náplň koláčů, závinů a buchet a výborná je především v kombinaci s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Velkou inspirací mi byla Jarka O.. Ještě jednou Ti moc děkuji a měj se hezky :-) !

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29 x
1-
4.79 29 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 29x)

Komentáře k receptu: Švestková nutela

Komentáře

  1. Olina   31.08.2016 | 14:13 | reagovat | závadný

    Na perníku bude určitě luxusní!

  2. Olina   31.08.2016 | 14:11 | reagovat | závadný

    Povedla se mi skvěle. Asi jí nemám tak tmavou, jak by měla být, protože jsem měla jen stogramový pytlíček kakaa, ale stejně je k doslova k sežrání :DDDDD

  3. Anna Barková   24.08.2015 | 18:25 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept, nutela je výborná a výroba snadná.

  4. Hanka   09.08.2015 | 8:51 | reagovat | závadný

    Vynikající pomazánka :-) milé překvapení :-)

  5. Kateřina Formánková   31.07.2015 | 11:09 | reagovat | závadný

    Je to výborné a budu určitě přidělávat, protože švestek je a bude ještě dost. Zkoušeli jsme jí jak na housky s máslem tak i na perník a nemá chybu.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web