Autor:

Švestička v křupavé slanině

Snadné
Ingredience
Sušené švestky
velké
6 ks
Slanina
váhalova (příp.jiná v tvaru pravidelného obdélníku)
6 plátek
Horká voda
vroucí!
3 dl
Slivovice
nemusí být
0,01 dl
Švestička v křupavé slanině

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale pevně zabalíme do slaniny. Propíchneme dvěma do vody předem namočenými parátky do kříže tak, aby slanina pevně držela.

Hop na gril a když je slanina krásně dozlatova, můžeme to celé sníst :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Komentáře k receptu: Švestička v křupavé slanině

Komentáře

  1. helen drapalova   25.06.2009 | 20:47 | reagovat |

    mnam, grilovali jsme na helmansim rakletaku (vyhrala jsem ho v soutezi helmans, tak mu tak rikame) a byla to lahudku, diky za recept

  2. Di -   24.03.2009 | 9:43 | reagovat |

    Tak tohle miluju. Švestičky ale namáčím pouze do slivovice (měla jsem teď zakový hodně měkký druh) a balím do nich mandli. Slaninu potírám ještě hořčicí. Je to mňamka. Stačí upéci v troubě na plechu pokrytém pečícím papírem. Bez mandličky se také dají napichovat na kuřecí špíz.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web