Smažené houby

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g čerstvé houby
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 6
      lžíce strouhanka
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očistíme, otřeme a nakrájíme na větší a mírně tlusté plátky. Potom je osolíme. Když mírně zvlhnou, obalíme je v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Zařazení: Pokrmy Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jája
    jája |

    27. 8. 2014 15:24

    <3 ;-) skutečně patří mezi moje delikatesi! jen bych se přimlouvala za smažení na sádle, olej k houbám prostě nejde.

  • Vlasta
    Vlasta |

    31. 1. 2014 12:42

    To máme stejné chutě... před chvílí jsem koukala do mrazáku na obalené bedlové kousky, asi na ně brzo dojde (šetřím je :-) )

  • jája
    jája |

    17. 1. 2014 15:27

    zná snad někdo větší mňamku? já teda ne, už se těším na podzim, i když je leden <3 <3

  • Katka
    Katka |

    16. 7. 2012 23:13

    Nechci tu nikomu radit :-\ ale houby nesolte,osolte je až po upečení....Je to lepší...Pak nepouštějí tolik šťávu ale uchovají si jí... 8-) Jinak tento recept je hodně trapný... :-))