Autor:

Smažené fazolky

Snadné
Množství dle chuti
Zelené fazolky  
Koření
dle chuti: na zeleninu, Adžika, čubrica, grilovací...
 
Hladká mouka  
Rozšlehané vejce  
Strouhanka  
Olej
na smažení
 
Smažené fazolky

Postup přípravy:

Recept je velmi jednoduchý a kdo si myslí, že obalovat fazolku po fazolce bude pracné, mýlí se. Můžeme je klidně obalovat po pěti-šesti kouskách a rovnou je smažit, obracet, vyndavat na ubrousek... jde to jak po drátkách a pokud Vám budou stát nedočkavci za zády, nebudete stíhat :-). Fazolky nám o dovolené předložili v jedné restauraci jako chuťovku. Výbornou variantu místo brambůrků nebo cibulových kroužků a já se osobně nestačil divit, jak jsou dobré. Podávají se s dipy, dresinky, tatarskou omáčkou... Dají se pochopitelně udělat i jako hlavní bezmasý chod k bramborové kaši nebo vařeným bramborám, s tatarkou, dipy...

Používáme fazolky mladé, bez tzv. struny. Pokud jí už fazolky mají, lehce jí odstraníme, když odlomíme špičku fazolky a „strunu“ vytáhneme po délce fazolky.

Příprava: fazolky opláchneme, ještě mokré posypeme kořením dle vlastní chuti, obalíme v mouce, vejci, strouhance a smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Po osmažení odkládáme na ubrousek, osolíme a podáváme.

Fazolky můžeme obalovat i v těstíčku (množství upravíme dle potřeby): 1 vejce, 2 lžíce piva a cca 30 gramů hl. mouky + koření dle chuti vyšleháme do hladkého těstíčka. Obalené fazolky v hladké mouce namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Králík s koriandrem pečený v papilotě Jarní kuchyně a mladé maso. Vyzkoušejte 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Smažené fazolky

Komentáře

  1. Mirek z   16.10.2016 | 12:52 | reagovat | závadný

    Toho obalování se neboj,v jednom Mikroten <3 <3 .sáčku mouka,v druhém strouhanka,vejce v talíři,řádně protřepat,hotovo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web