Autor:

Fazolky na smetaně

Snadné
Ingredience
Fazolky 1 kg
Sůl 1 špetka
Máslo 3 lžíce
Polohrubá mouka 3 lžíce
Cibule
(Středně velká)
1 ks
Zakysaná smetana 1 hrnek
Mletá paprika 1/2 lžička
Fazolky na smetaně

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a šetrně nakrájíme na dílky. Vložíme je do kastolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme. Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme. Podáváme s hovězím masem a vařenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 53 x
1-
4.54 53 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 53x)
Grilovací párty 9 tipů pro vaši grilovací párty Články z

Komentáře k receptu: Fazolky na smetaně

Komentáře

  1. Jakub   14.10.2015 | 11:06 | reagovat | závadný

    Kdyz uz tak prvne orestuju cibuli, potom mouku a zaleju to studenym mlekem. Zde patri nove koreni a bobkovy list, potom smetana. Sul, pepr, ocet, cukr, fazolky jako posledni aby nebyly na kasi a zasedle.

  2. adina   24.02.2015 | 15:41 | reagovat | závadný

    Recept se mi příliš nelíbí. Paprika proč??? Uvařím na skus v osolené vodě zelené fazolky, kupte mražené v Lidlu, jsou moc dobré. Na másle s trochou olivového oleje je orestuji uvařené fazolky, přidám pepř, koření dle chuti, přidávám citr. šťávu, aby zůstaly hezky zelené. Zaliju vývarem /můžete použít kostku zeleninového bujonu, a kdo ho nepoužívá, ať mne zastřelí :-))). Nakonec vmíchám šlehačku , ve které rozkvedlám trochu hladké mouky a je to. Vejce, brambory jako přílohu. Rychlé, chutné, někdo používá ocet, já raději citron.

  3. DrMilan   05.02.2015 | 21:27 | reagovat | závadný

    ...ta mletá paprika tam nemá co dělat. Naopak chce tam přidat kousek bob.listu pro zvýraznění chuti. Kdo může, dochutí i bílým pepřem.

  4. Dvořákovi   10.08.2014 | 12:47 | reagovat | závadný

    Výborné, líbilo se nám, že nejsou nakyselo ochucené jako bývají

  5. lenok   22.07.2014 | 17:05 | reagovat | závadný

    Pokud je mi známo, tak každá mouka přidaná na zahuštění do polévky nebo omáčky se má povařit okolo 15 minut. To druhé přidání mouky se dá také nahradit, třeba kukuřičným škrobem, možná i něčím jiným. :-)

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web