Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
3
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g zelené fazolky čerstvé nebo mražené, cca
    • 1,5
      lžíce kopr nasekaný, dle chuti, cca
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olej necelá
    • 50
      g hladká mouka cca
    • 750
      ml mléko plnotučné nebo kombinace vývaru a smetany ke šlehání, cca
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • ocet dle chuti
    • 3
      ks vařená vejce oloupaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě, scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme světle růžovou jíšku. Vše zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, přidáme nasekaný kopr, spařené fazolky a vše krátce provaříme. Během prováření osolíme, osladíme a nakonec okyselíme dle chuti.
2
Podáváme s bramborem a vařeným vejcem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marie
    Marie |

    26. 3. 2017 11:32

    Vynikající záležitost. Kopr dá omáčce bezvadný svěží šmrnc.

  • Mája
    Mája |

    2. 9. 2016 21:00

    Dnes jsem uvařila, jen jsem neměla čerstvý kopr, ale i tak bylo to výborné. Fazolky letos na zahradě pěstuji poprvé, ale myslím, že né naposledy. :-)

  • Iva Samková
    Iva Samková |

    19. 8. 2016 09:17

    Vynikajicí!

  • Vituš
    Vituš |

    24. 6. 2016 12:14

    Byl to výborný oběd, který se nemusí jíst úplně horký, takže i tak přišel velmi vhod.

  • Jaru
    Jaru |

    7. 5. 2016 22:03

    Senzace! Určitě zopakuji O:-)

  • Anna Riskova
    Anna Riskova |

    6. 3. 2016 11:45

    Vynikajici. Kopr omacku skvele dochuril a velice se s fazolkami sladil.