Autor:

Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Zelené fazolky
čerstvé nebo mražené, cca
400 g
Kopr
nasekaný, dle chuti, cca
1,5 lžíce
Cibule 1 ks
Máslo 2 lžíce
Olej
necelá
1 lžíce
Hladká mouka
cca
50 g
Mléko plnotučné
nebo kombinace vývaru a smetany ke šlehání, cca
750 ml
Sůl  
Cukr krupice
dle chuti, cca
1 lžíce
Ocet
dle chuti
 
Vařená vejce
oloupaná
3 ks
Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé

Postup přípravy:

Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě, scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme světle růžovou jíšku. Vše zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, přidáme nasekaný kopr, spařené fazolky a vše krátce provaříme. Během prováření osolíme, osladíme a nakonec okyselíme dle chuti.

Podáváme s bramborem a vařeným vejcem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
5 8 5 1
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé

Komentáře

  1. Mája   02.09.2016 | 21:00 | reagovat |

    Dnes jsem uvařila, jen jsem neměla čerstvý kopr, ale i tak bylo to výborné. Fazolky letos na zahradě pěstuji poprvé, ale myslím, že né naposledy. :-)

  2. Iva Samková   19.08.2016 | 9:17 | reagovat |

    Vynikajicí!

  3. Vituš   24.06.2016 | 12:14 | reagovat |

    Byl to výborný oběd, který se nemusí jíst úplně horký, takže i tak přišel velmi vhod.

  4. Jaru   07.05.2016 | 22:03 | reagovat |

    Senzace! Určitě zopakuji O:-)

  5. Anna Riskova   06.03.2016 | 11:45 | reagovat |

    Vynikajici. Kopr omacku skvele dochuril a velice se s fazolkami sladil.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web