Fazolky na kyselo

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 9
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: PotulnyDruid

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g zelené fazolky - sterilované
    • 2
      ks cibule
    • 5
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce mouka
  • Příloha
    • 500
      kg brambory
    • 2
      ks vejce Podle hladu i víc :)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku do sklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody, přidáme ocet a cukr a dusíme do měka.
2
Mezi tím si dáme vařit oloupané brambory s troškou soli a kmínu. Vajíčka uvaříme na tvrdo (trik mojí babičky, vaří vejce spolu s bramborami a tím šetří nadobí)
3
Jamile jsou fazolky měkké, zahustíme moukou a podávame s brambory a na půlku rozkrojenými vejci.
4
Dobrou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Michal
    Michal |

    19. 4. 2017 16:16

    Pomooooc. Haha. A co teprve takovy veprovy strivka ? Nebo nedej boze jitrnice. :-D U ty jitrnice bych tedy zustal, damo. Rika vam něco sterilni teplota ? Nebo vajíčka jite i se skořápkou ? :-D

  • Jája
    Jája |

    9. 4. 2016 14:19

    Ono vajíčko cestuje jinudy než slepičí hovinko, když se vajíčko umyje tak s bramborami ve slupce se mohou uvařit... :-P

  • konrade
    konrade |

    8. 2. 2016 10:08

    Já si udělám světlou cibulovou jíšku (máslo,cibule,mouka)...postupně a pomalu jí ředím lákem z fazolek, aby se neudělali hrudky. Pak přileju trochu hovězího vývaru a nechám provařit. Nakonec dochutím octem, cukrem, solí a přiliju 12% smetanu na vaření. Podávám s vařeným hov. masem a bramborami :-)

  • mates
    mates |

    22. 10. 2015 20:21

    no nevim jestli je dobre varit brambory s vajicky dohromady....

  • mates
    mates |

    22. 10. 2015 20:21

    no nevim jestli je dobre varit brambory s vajicky dohromady....

  • Pet
    Pet |

    29. 7. 2015 22:34

    Ono když si vezmete kudy to vejce vyjde ven....

  • Zuzana
    Zuzana |

    23. 3. 2015 10:01

    Presne

  • Lotta
    Lotta |

    6. 10. 2014 14:25

    jj smetana ta tam musi bejt :-D

  • Veru
    Veru |

    9. 4. 2014 11:39

    Děkuji za moc fajn recept. Jen jsem si ho jako vždy poupravila . Místo podlití vodou jsem do fazolek a to mražených ( orestovaných) přilila rozmixovanou smetanu z moukou a vodou . Lepší je když se mouka povaří alespoň na 20 min . kvůli stravitelnosti než jí dávat až na konec : - )

  • Ajina
    Ajina |

    15. 3. 2014 16:46

    jeeeezis...:D

  • Blanka
    Blanka |

    31. 8. 2013 10:36

    Vajíčka bych skutečně nedávala vařit s bramborama .Ikdyž se umyjí tak nějaké bakterie tam jsou a ta představa ,že jsou před tím špinavá od slepičího trusu by mi ty brambory znechutila.Mám i jeden kastrůlek speciálně na vaření vajec . :-$

  • Dasa
    Dasa |

    19. 3. 2013 10:03

    No, vařit vejce s brambory mi přijde docela nehygienické. Přecejen na těch vejcích jsou nějaké bakterie..... :-$

  • Sarka
    Sarka |

    11. 3. 2013 11:27

    taky pridavam maly kelimek smetany na vyreni aby bylo v cem brambory macet, bez ni mi to prijde takove nedodelane

  • Růženka
    Růženka |

    23. 11. 2012 10:05

    Ten zlepšovák vařit brambory i vejce v jednom hrnci se mi líbí. Brambory se také vaří ve slupce, která se pak sloupne a vařením se obávané nečistoty sterilizují, ne ? :-)

  • MoniquelaMutti
    MoniquelaMutti |

    24. 9. 2012 22:19

    tak mě se recept líbí, dělám totiž fazolky úplně stejně. Akorát tady postrádám mléko a smetanu, ale někdo to nemusí. Co se vajec týče, umýt kastrůlek navíc mi nevadí :-) takže fazolky na cibulku,ochutit,mléko a smetana, zahustit. maso životně nepostrádám, takže papám jen s vejcem a bramborem ;-)

  • lentilka
    lentilka |

    14. 6. 2012 09:46

    U domácích vajec bych se kontaminace obávala ještě víc. Celý postup se mi nějak nezdá. Proč mám vařit fazolky do měkka, když v podstatě sterilované měkké jsou. A pak tam dám mouku, kterou zase nepovařím vůbec, což si myslím, že je třeba.

  • Petra
    Petra |

    24. 3. 2012 11:03

    nechybi Vam tam smetana nahodou?

  • kačka
    kačka |

    16. 3. 2012 00:31

    Tak pokud je trik s vejci a brambory od babičky, předpokládám, že skořápka nebude nějak kontaminovaná, jelikož to budou vejce domácí ;-)

  • janah57
    janah57 |

    10. 2. 2012 10:30

    Asi bych se obávala uvařit vejce spolu s bramborama...skořápka je kontaminovaná nečistotami. Ani pod tekoucí vodou se, myslím, zcela neočistí.. Jinak fazolky mám moc ráda !!

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 8. 2011 08:00

    ...klidně i bez vejce ;-) :-P ...