Slané šátečky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Eman

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto
    • 0,5
      kg mleté maso
    • 0,5
      kg zelí
    • 2
      ks cibule větší
    • česnek
    • koření dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso podusíme s kořením {sůl, pepř, kmín, paprika}, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Zelí taky chvilku podusíme a přebytečnou šťávu slijeme. Vše smícháme dohromady a necháme vychladnout.
2
Listové těsto si vyválíme a nakrájíme na obdelníčky, dáme na těsto, přeložíme napůl a okraje dobře přimáčkneme.
3
Vrch těsta můžete posypat kmínem a hrubou solí {sůl opatrně}, nebo sezamovými semínky, grilovacím kořením.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • kikinka251
    kikinka251 |

    15. 6. 2011 18:30

    NAMM výbornéé

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    21. 9. 2009 14:02

    Dávala jsem mleté maso a kousek špenátu (koupila jsem špenát zamrazený v takových malých špuntících). Z jednoho balení těsta jsem udělala 20 šátečků (ne zrovna malých) a stačilo to 4-členné rodině k večeři. Přidala jsem zeleninový salát a nemělo to chybu...

  • Jana V.
    Jana V. |

    23. 1. 2007 02:32

    Občas dělám z listového těsta pirohy plněné směsí strouhaného šunkového salámu a uzeného eidamu.Salám a sýr se jen po nastrouhání smíchá,já už nesolím ani nekořením,před pečením potřu povrch vajíčkem a peču krásně do zlatova.Někdy posypu mákem.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    21. 1. 2007 14:47

    No a ještě rychlejší varianta je z těsta udělat závin s touto náplní.Taky moc dobrý.

  • Dagmar Stránská
    Dagmar Stránská |

    20. 1. 2007 21:15

    Já dělám rychlejší variantu, místo ml.masa dávám na kostičky nakrájené uené maso, je to moc dobré a rychlé.