Tvarohové šátečky na sladko i na slano

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tvaroh
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • moučkový cukr
    • 1
      ks tuk Rama, máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zaděláme těsto smícháním tvarohu, mouky, tuku. Rozválíme na plát cca 3-5 mm silný. Vykrojíme čtverečky cca 6x6 cm.
2
Dáme lžičku marmelády, přeložíme do trojúhelníku, dobře utěsníme.
3
Pečeme na suchém plechu do růžova.
4
Ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
5
Když dáme místo tvarohu jakýkoliv tavený sýr, můžeme z těsta vykrajovat tyčinky, či malé tvary, potřít vajíčkem a posypam kmínem, sýrem, solí, sezamem....
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    25. 2. 2014 11:26

    Já dělám z hladké mouky. Jsou výborné.

  • gabriela matějíčková
    gabriela matějíčková |

    3. 3. 2007 14:15

    Včera jsem pekla,jen se po nich zaprášilo a to jsem myslela, že si dáme ještě k snídani bohužel.Příště udělám dvojitou dávku.Děkuji za recept

  • Anonym
    Anonym |

    2. 3. 2007 07:16

    Díky. Výborné. Jana

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    1. 3. 2007 13:09

    ...kouzlo tohoto těsta je, že všeho je stejně - mouka, tuk, tvaroh (sýr)...a nic víc...a dá se s tím dělat úplně všechno (no - tak dobře, úplně všechno ne) :o)...opravdu stojí za vyzkoušení...fakt je to dobrý a rychlovka...jak na slano tak na sladko...

  • Katula
    Katula |

    1. 3. 2007 10:46

    Jsem začátečnice v kuchyni - pokud tedy nejde o vybílení ledničky :o). Takže se ptám - nepoužívají se vejce?

  • bramborka
    bramborka |

    28. 2. 2007 20:58

    Já vím moc dobře že nikdo není vševědoucí,já jen že toto mimochodem skvělé těsto,které sama používám,jsme tu už i probírali právě ohledně různorodosti náplní.Tak už mlčím:-)

  • Míša
    Míša |

    28. 2. 2007 15:10

    Děláváme je s povidlama a je to bezkonkurenčně nejlepší:) Marmeláda má tendenci vytékat, což povidla nedělají. Nepoužívejte ale domácí..

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    28. 2. 2007 14:55

    Bramborko, opravdu není čas všechny recepty probíhat a myslím si, že když sem někdo "vleze" sem-tam, že si projde jen některé recepty a je rád, že ten-který najde...vždyť se tolik nestalo

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    28. 2. 2007 14:33

    Děvčata, ale to se někdy nedá... tedy myslím vyhledat, zda tu recept je. Tuhle jsem chtěla něco vložit a chtěla jsem ověřit, zda je již recept vložen.... Zadala jsem do vyhledavače hlavní ingredienci - a vyskočilo mi asi 300 receptů. FAKT nemám čas pročítat tolik receptů. Pak jsem dala hledat tuto ingredienci v kategorii Moučník - recept tam nebyl, tak jsem ho vložila.... a po čase jsem našla skoro stejný v receptech "Pokrmy z mléka / sýra"...

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    28. 2. 2007 08:39

    to znám, je to moc dobré

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    27. 2. 2007 22:48

    bramborko, tak proč si na chvíli nesednete vy a nenapíšete pod kterým pořadovým číslem je uvedený recept? Je hodně podobných receptů, jenomže mají jiný název.To má zadavatel receptu číst všechny recepty ? Celý obsah? To nemyslíte přece vážně.

  • Zuzana Nováková
    Zuzana Nováková |

    27. 2. 2007 15:35

    Z tohoto těsta dělám i výborný štrůdl.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    27. 2. 2007 15:03

    Super nápad, mamka má v pátek sedmdesátku, tak se receptík bude hodit:-), děkuji

  • bramborka
    bramborka |

    27. 2. 2007 14:11

    Proč si někdo nachvíli nesedne a nemrkne jestli recept který chce zadat,zde už není???!!

  • Jarka Dvořáková
    Jarka Dvořáková |

    27. 2. 2007 12:58

    Peču je taky, je to rychlé, dobré a dlouho to vydrží. Stojí za vyzkoušení. Dávám za 1