Plnění pstruzi

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks pstruh
    • 100
      g anglická slanina
    • 4
      ks brambory
    • 100
      g šunka
    • 1
      ks žloutek
    • petrželová nať
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 50
      ml mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pstruhy posolíme zvenku i zevnitř a nacháme půl hodiny odležet. Brambory oloupeme a uvaříme. Uvařené ještě teplé brambory vyšleháme s máslem na pyré, vmícháme jemně nasekanou nať, šunku nakrájenou na drobno a žloutek. Osolíme. Zahustíme strouhankou.
2
Pstruhy osušíme ubrouskem a naplníme bramborovým pyré tak, aby pstruzi zůstali otevření. Rozdělíme do nich všechnu kaši. Na dno pekáče rozložíme 4 plátky slaniny, na každý dáme pstruha náplní dolů a zbylou slaninou obložíme hřbety pstruhů. Dáme péct do vyhřáté trouby na 20-30 minut.
3
Před koncem pečení několikrát postříkáme mlékem. Upečené pstruhy položíme na mísu, ozdobíme plátky citronu a podáváme. Stačí k nim kaše, kterou jsou plněné, ale pokud někdo chce, může si přidat jakékoliv brambory.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.