Pivní chléb

Hodnocení:

Moje:

75 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 3
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička sůl
    • 0,3
      hrnek cukr
    • 1
      plechovka pivo
    • 0,5
      hrnek máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suché ingredience smícháme s pivem. Když máme hotové těsto, dáme do vhodného vymaštěného pekáčku. Přesto přelijeme rozpuštěné máslo.
2
Troubu rozehřejeme na 190°C a pečeme alespoň jednu hodinu.
3
Dáme vychladit tak na 15 min. a můžeme podávat.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    5. 5. 2006 15:12

    My kupujeme zasadne 0.5l ... ne kvuli vareni, ale muj manzilek si rad par da:o]

  • Katerina
    Katerina |

    4. 5. 2006 23:34

    Plechovka piva jak velka - ceska 0,5l, nebo zahranicni 12oz = cca 350ml?

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    28. 4. 2006 14:45

    V tomto receptu slo opravu o Farenheity. Tento chleb dela dle tohoto receptu ma svagrova a vzdy chutna skvele... at rikate co chcete...

  • Yveta
    Yveta |

    28. 4. 2006 06:27

    Prosim, nevim jak vy, ale 1/4 hrnku cukru? Anonyme, nevim, ale Tvuj prispevek me primnul k tomu, abych se ozvala. Snal 1 cajova lzicka cukru a navic ja pecu take chleb, kde davam vetsinu tekutiny piva, ale pouzivam instantni drozdi misto prasku do peciva a nepouzivam maslo. Je to mozna dobry receptik na chleba, ale nemam odvahu se do nej pustit. Neco mi tam chybi a bohuzel nevim, jak by se moje chleb.pekarnicka tvarila.

  • Ludmila Chromá
    Ludmila Chromá |

    27. 4. 2006 13:48

    No, ono asi jde o Farenheity, ne o stupně Celsia. Až to někdo zkusíte, dejte vědět, zdá se mi to (na chleba) nějak jednoduché...

  • Jana P.
    Jana P. |

    27. 4. 2006 12:49

    Na které troubě jde nastavit 375 stupňů?

  • Anonym
    Anonym |

    27. 4. 2006 11:07

    Mouku hladkou? 1/4 hrnku cukru - nebude to moc sladké?