Autor:

Asijské smažené kuličky (šišky)

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Mleté maso 400 g
Zázvor
čerstvě nastrouhaný cca
20 g
Žloutek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Sůl
- opatrně! pokud solíme málo, sůl vynecháme
 
Pepř mletý  
Sojová omáčka
lze použít i rybí nebo namíchat (dle chuti)
2 lžíce
Solamyl (bramborový škrob)  
Olej  
Dle chuti lze přidat:
Chilli papričky
nebo pastu
 
Kari zelená pasta  
Asijské smažené kuličky (šišky)

Postup přípravy:

Mleté maso (vepřové, hovězí či drůbeží) dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, žloutek, sojovou (rybí) omáčku, pepř. Pokud více solíme, můžeme i trochu osolit. Pokud máme rádi pikantní a výrazná jídla, můžeme přidat chilli či kari pastu. Vše dobře promícháme a dáme do chladna alespoň na půl hodiny proležet. Pak mokrou rukou tvoříme kuličky (šištičky), které zaprášíme solamylem a v rozpáleném oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.

Podáváme s bramborovou přílohou a zázvorovým nebo česnekovo-zázvorovým dipem. Můžeme podávat i jako chuťovku s pečivem a zeleninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 26 x
1
4.88 26 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 26x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Asijské smažené kuličky (šišky)

Komentáře

  1. Lucka   28.02.2016 | 17:45 | reagovat | závadný

    Recept je jednoduchý, rychlý a kuličky přímo k sežrání :-*

  2. Gábina Strnadová   07.08.2015 | 18:30 | reagovat | závadný

    Neskutečná dobrota, kterou jsme jedli s doporučovaným dipem, který byl rovněž výtečný. Autor je zřejmě gurmán a tímto mu děkuji za recept.

  3. Sabča   21.02.2015 | 19:38 | reagovat | závadný

    Super :-* Dala jsem jen to co je napsaný, to další zatím ani neznám, no asi to bude taky dobrý

  4. marwillcz   20.02.2015 | 20:12 | reagovat | závadný

    Výborný tip na večeři. Trochu jsme udělali obměnu, jelikož doma bylo krůtí maso. Kromě výše uvedených ingrediencí jsem přidal trochu sušených lístků koriandru a nasekanou jednu snítku čerstvého koriandru a 1 chili papričku (ptačí oko). Kuličky jsem pak obalil v tapiokovém škrobu (solamyl nebyl, ale je to prakticky stejné). K tomu na woku orestovaná zelenina - paprika, cibule, mrkev, pek. zelí, zelená cibulka, kousek zázvoru na jemno. K zelenině přidáno trochu hoisin omáčky a sójovky.
    Takže díky za tip, bylo to skvělé.

  5. Lada Brabencová   07.02.2015 | 5:53 | reagovat | závadný

    Bylo to výborné, zázvor moc nepoužívám, do čaje je super, ale do jídla jsem dávala jenom sušený a s čerstvým to je jiná třída. Děkuji za recept, brzy ho zase udělám.

    1. marwillcz   20.08.2016 | 0:34 | reagovat | závadný

      Sušený zázvor je o ničem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web