Autor:

Pikantní kečup

75 minut PT0H75M
Střední
Ingredience
Rajčata
vyzrálá
2,5 kg
Cibule 2 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli papričky 1 ks
Cukr 75 g
Ocet 75 ml
Hřebíček 4 ks
Bobkový list 2 ks
Skořice  
Pikantní kečup

Postup přípravy:

Rajčata opereme. Na 2 minuty je nasypeme do vroucí vody a oloupeme slupky.
Plody nakrájíme na kousky. Šťávu slijeme, rajčata rozmixujeme a propasírujeme do hrnce. Přidáme pokrájené cibule, utřený stroužek česneku, nasekanou chilli papričku, ocet, cukr a koření.
Vaříme asi 45 minut a koření odstraníme. Kečup nalijeme do nahřátých sklenic a pevně uzavřeme. Vyrovnáme je do zavařovacího hrnce.
Do dvou třetin výšky sklenic nalijeme vodu a zahřejeme na 95 °C. Sterilujeme asi 15 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Pikantní kečup

Komentáře

  1. nnln   21.06.2011 | 19:42 | reagovat |

    Rajčata jsem nepasírovala, dělala bez chilly papričky, ale přidala trochu zázvoru. Kečup je výborný! doufám, že nějaký zbyde na zimu:) Dávám 1 a přikládám foto.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web