Autor:

Pikantní jablečný koláč

Střední
Těsto
Hera 200 g
Cukr 180 g
Vanilkový cukr 1 balení
Vejce 4 ks
Sůl 1 špetka
Hladká mouka 250 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Skořice
zarovnaná
1 lžička
Zázvor - mletý 1/2 lžička
Perníkové koření 1/2 lžička
Na pokladení
Jablka
větších
6 ks
Rybízová marmeláda
nebo Brusinková
 
Poleva
Jablečná šťáva 500 ml
Bílé víno 250 ml
Voda 250 ml
Želatina
čirá želatinová poleva Dr. Oetker
2 balení
Cukr
podle chuti
 
Pikantní jablečný koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme asi na půl centimetrové plátky, které postříkáme citrónovou šťávou.

Tuk ušleháme s cukrem, postupně vešleháme celá vejce, sůl, koření a nakonec po lžících zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech, šupinovitě poklademe plátky jablek a vykrojené středy naplníme marmeládou.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.

Upečený koláč necháme vychladnout a rovnoměrně potřeme želatinovou polevou, kterou si připravíme podle návodu na sáčku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Brownies Brownies - čokoláda jinak + skvělý recept Články z

Komentáře k receptu: Pikantní jablečný koláč

Komentáře

  1. Irena   14.10.2012 | 15:23 | reagovat |

    Dnes delam nedelni jablecny kolac,.... uz se pece az bude hotovy dam vedet jaky je :-)

  2. Martina Marťásek   06.02.2008 | 12:31 | reagovat |

    Ivi , jsem ráda , že chutnal :-)) Opravdu je lepší , až natáhne tu vlhkost z jablek .V původním receptu je místo perníkového koření větší špetka ml .kardamonu , ale těžko se shání , pak je ta chuť zase malinko jiná .Určitě by to s tou pudinkovou polevou šlo , ale my zase naopak máme radši želatinu - přidávám do ní trochu pomerančového Tangu pro chuť i barvu . Měj se hezky . M.

  3. Ivana Samcová   06.02.2008 | 10:42 | reagovat |

    O víkendu jsem vyzkoušela. Je to výborná obměna perníku. Když se rozležel, druhý den, byl ještě lepší. Marti, nezkoušela jsi místo želatiny dát do jablečného džusu pudink? U nás totiž želatina takhle moc nejede, jedině do šlehačky, nebo do aspiků, to je jiná. Zdravím. Ivana

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web