Autor:

Pikantní jablečný koláč

Střední
Těsto
Hera 200 g
Cukr 180 g
Vanilkový cukr 1 balení
Vejce 4 ks
Sůl 1 špetka
Hladká mouka 250 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Skořice
zarovnaná
1 lžička
Zázvor - mletý 1/2 lžička
Perníkové koření 1/2 lžička
Na pokladení
Jablka
větších
6 ks
Rybízová marmeláda
nebo Brusinková
 
Poleva
Jablečná šťáva 500 ml
Bílé víno 250 ml
Voda 250 ml
Želatina
čirá želatinová poleva Dr. Oetker
2 balení
Cukr
podle chuti
 
Pikantní jablečný koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme asi na půl centimetrové plátky, které postříkáme citrónovou šťávou.

Tuk ušleháme s cukrem, postupně vešleháme celá vejce, sůl, koření a nakonec po lžících zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech, šupinovitě poklademe plátky jablek a vykrojené středy naplníme marmeládou.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.

Upečený koláč necháme vychladnout a rovnoměrně potřeme želatinovou polevou, kterou si připravíme podle návodu na sáčku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Pikantní jablečný koláč

Komentáře

  1. Irena   14.10.2012 | 15:23 | reagovat |

    Dnes delam nedelni jablecny kolac,.... uz se pece az bude hotovy dam vedet jaky je :-)

  2. Martina Marťásek   06.02.2008 | 12:31 | reagovat |

    Ivi , jsem ráda , že chutnal :-)) Opravdu je lepší , až natáhne tu vlhkost z jablek .V původním receptu je místo perníkového koření větší špetka ml .kardamonu , ale těžko se shání , pak je ta chuť zase malinko jiná .Určitě by to s tou pudinkovou polevou šlo , ale my zase naopak máme radši želatinu - přidávám do ní trochu pomerančového Tangu pro chuť i barvu . Měj se hezky . M.

  3. Ivana Samcová   06.02.2008 | 10:42 | reagovat |

    O víkendu jsem vyzkoušela. Je to výborná obměna perníku. Když se rozležel, druhý den, byl ještě lepší. Marti, nezkoušela jsi místo želatiny dát do jablečného džusu pudink? U nás totiž želatina takhle moc nejede, jedině do šlehačky, nebo do aspiků, to je jiná. Zdravím. Ivana

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web