Jednoduchý ovocný koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks měkký tvaroh 250 gramů,
    • 250
      g máslo nebo Hera...
  • Dále
    • čerstvé ovoce , případně kompotované, dobře okapané
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle kyselosti ovoce, cca 2 -
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový
    • pečící papír potřený tukem nebo máslo a kokos na plech

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukry a prášek do pečiva smícháte v míse. Přidáte změklý tuk, tvaroh a vejce. Vše v míse zhruba promícháte, pak vyklopíte na pomoučněný stůl a uhnětete těsto. Pokud těsto bude lepit, přendejte ho na pečící papír nebo plech, poprašte moukou nebo moučkovým cukrem a rozváleje rovnoměrně po celé ploše plechu.
2
Očištěné ovoce (cca 1,5 kg) pokrájejte na kusy, dejte do mísy, poprašte solamylem a moučkovým cukrem, dobře vše promíchejte, aby se obalilo všechno ovoce a ihned rovnoměrně rozprostřete ovoce po těstě. Posypte dle chuti a druhu ovoce buď vanilkovým nebo skořicovým cukrem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů do zezlátnutí těsta.
3
Koláč je výborný ještě vlažný, ale i vychladlý. Před podáváním můžeme pocukrovat nebo dozdobit kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany.
4
Ovoce použijte dle chuti. Čerstvé: jablka, hrušky, švestky, třešně, blumy, slívy... nebo kompotované: hrušky, jablka, broskve...

Komentáře k receptu

  • Diana
    Diana |

    2. 9. 2014 20:19

    Je vyborny. Jen par kousku zbylo zitra ke svacince.