Autor:

Pařížské kostky černobílé

60 minut PT0H60M
Střední
Těsto
Polohrubá mouka 250 g
Cukr krupice 170 g
Hera
rozehřátá
120 g
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Kakao 2 lžíce
Krém
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Bílá čokoláda 50 g
Čokoláda
tmavá, (nejlépe ledové kaštany, může být čoko na vaření, nugát atd.)
50 g
Máslo
2x10 g (plátek)
20 g
Džem
pikantní
 
Pařížské kostky černobílé

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min., přidáme plátek másla, stáhneme z ohně a dáme do chladničky. Do druhé smetany přidáme tmavou čokoládu. Pokud použíjeme ledové kaštany nebo nugát, tak kvůli barvě přidáme lžičku kakaa. Provaříme mírným varem asi 1 min, vhodíme plátek másla a stáhneme z ohně. Krém necháme do druhého dne uležet.
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme tuk a nakonec mouku promíchanou s práškem a kakaem. Vlijeme na pečícím papírem vyložený menší plech (asi 30×30) tj. 3/4 klasického plechu. Pokud ho nemáme, tak něčím dřevěným (vařečkou atd.) zahradíme pečící papír, aby se těsto neroztékalo. Pečeme asi 15 min. při 170 °C v předehřáté troubě.
Upečenou a vychladlou placku potřeme pikantním džemem. Vychlazené svařené šlehačky ušleháme. Na zdobení použijeme ideálně na každou barvu jeden pytlík od mléka, kterému ustřihneme roh asi 1 cm (nebo zdobičku s plochou špičkou). Pokud bude otvor větší, budete nanášet víc krému a možná vám pak nevystačí na celou plochu. Na placku nanášíme z bílého krému proužky šikmo přes roh (začínáme jako u mřížkového koláče). Za každým bílým proužkem stříkáme proužek tmavý, stále stejným směrem. Když ozdobíte celou plochu, dejte vychladit a pak krájejte na čtverce asi 6×6 cm nožem, který namáčejte do horké vody. Na talíři čtverečky ozdobně seskládejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
2+
4.5 18 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 18x)
Jahodový koláč Recept na úžasný jahodový koláč Články z

Komentáře k receptu: Pařížské kostky černobílé

Komentáře

  1. thellma   09.09.2011 | 12:27 | reagovat | závadný

    Kostky se povedly, rodinka si pochutnala.

  2. MatějP   08.11.2010 | 11:48 | reagovat | závadný

    Fakt dobrý recept

  3. Gábina H   07.04.2008 | 13:08 | reagovat | závadný

    Pekla jsem v sobotu, ale těsto mi přišlo strašně husté, tak jsem musela přilít mléko. Rozhodně mi nešlo vylít na plech, ale spíš natřít. Jinak krémy ok. Rodině chutnalo

  4. Jana z VM   31.03.2008 | 13:46 | reagovat | závadný

    Myslela jsem každý kousek zvláštť, ale nevím, jestli by ta čokoláda nepadala, to nedokážu poznat. Dělám podobné kostky, ale ty jsou plněné čokoládovým krémem a celé máčené v čokoládě - viz recept Čokoládové kostky. Tak nevím, ale až to vyzkouším, dám vědět. Kdy to ale bude, nevím....

  5. Anonym   31.03.2008 | 7:20 | reagovat | závadný

    p.Mileno,vůbec nevadí.Takovýto koláč či buchtu také dělám a je vynikající.Přesto moc děkuji za ochotu.:-)PS

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web