Panenky St. Tropez

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Barbara

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová panenka cca 3 medailonky na osobu
    • mozzarella
    • anglická slanina
    • cibule
    • česnek
    • rajčata konzervovaná, rozkrájená na drobno
    • rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a na drobno česnek. Tak pět minut necháme vařit. Osolíme, opepříme a nalijeme na pekáč. Panenku nakrájíme na medailonky (na osobu dávám tak tři), každý zamotáme do jednoho proužku slaniny (upevníme párátkem). Osolíme, opepříme. Na pánvi krátce z obou stran osmahneme. Poklademe na pekáč s rajčaty. Na každý medailonek poklademe kolečko mozzarelly, můžeme přidat rozmarýn nebo tymián. Dáme do trouby zapéct, tak na dvacet minut.
2
Podáváme s bagetou nebo opečenými brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jjaninaa
    jjaninaa |

    24. 5. 2012 13:14

    Mňamka. Nemala som rajčiny v konzerve, tak som sparila a olúpala normálne a miesto tymiánu použila bazalku. ;-)

  • Gabriela Paulová
    Gabriela Paulová |

    5. 6. 2007 11:48

    Tohle je vynikající a jednoduchý recept. Použila jsem ho v neděli když jsem se chtěla blejskout před hosty a povedlo se výborně. Cibulí jsem nešetřila a nakonec jsem na talíř sypala parmazánem. K tomu v troubě pečené neloupané nové brambory podélně rozkrojené na čtvrtky. Bylo to vynikající. Díky za skvělý recept.