Kuře a la husa

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (větší)
    • sůl
    • drcený kmín
    • 4
      ks jablka menší,kyselejší
    • 0,5
      l pivo - černé
    • 1
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné kuře osolíme, posypeme drceným kmínem uvnitř i na povrchu a do břišní dutiny vložíme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, nakrájená na čtvrtky. Připravené kuře vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 30 minut. Pak je potřeme sádlem nebo máslem, podlijeme pivem a pečeme asi hodinu, až je kuře měkké a červené.
2
Občas ho obrátíme a přelijeme výpekem. Upečené kuře vyjmeme, naporcujeme, šťávu slijeme a podáváme s dušeným hlávkovým zelím a houskovým knedlíkem. Kuře přelijeme výpekem, který jsme ještě před použitím povařili. Jablka, která se společně s kuřetem pekla, položíme na zelí.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Hm...
    Hm... |

    9. 1. 2011 13:31

    mňňam