Krakonošovy drny

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 16
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kapusta
    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • 100
      g hrubá mouka
    • 1
      stroužek česnek
    • 100
      g sádlo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na rozehřátý lívanečník a pečeme dozlatova. Lívanečky získají zlatězelené mramorové zabarvení (jako skutečně travnaté drny). Servírujeme s našlehanou bramborovou kaší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jmuell1
    jmuell1 |

    27. 4. 2013 20:24

    Přiznávám, že jsme natolik masožravá rodina, že jsem zamíchala do směsi aspoň trochu mletého. Dělala jsem z celé menší kapusty, dala 4 vejce a šest bílků (zbyly od koblih) a vegetu. Taky jsem nedělala placičky, ale dala do trouby. Určitě budeme opakovat. Chutnalo nám to více než kapustové karbanátky.

  • Janos
    Janos |

    6. 11. 2012 20:12

    Dal jsem to do varného skla a upekl v troubě. Je to moc dobré. Dá se jíst samotné, nebo i jako příloha k pečenému masu.

  • Hela
    Hela |

    2. 4. 2007 07:57

    Výborná chuťová mňamka.Celá rodina dáváme za 1s hvězdičkou.

  • Lída
    Lída |

    6. 1. 2005 14:45

    Přidala jsem cibuli a grilovací koření. Je to opravdu výborné.