Autor:

Krakonošovy knedlíky

Ingredience
Uzené maso 400 g
Hrubá mouka 300 g
Mléko 200 ml
Vejce 4 ks
Rohlík
na kostičky nakrájené a usušené
6 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Cibule
velká jemně nakrájená
1 ks
Sádlo 1 lžíce
Petrželka 1 hrst
Krakonošovy knedlíky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Přílohy, Knedlíky

Uzené maso nakrájíme na kostičky, v míse smícháme s rohlíky a moukou, přidáme mléko, vejce, petrželku, osolíme. Cibulku osmažíme na sádle a přidáme k těstu. Necháme odpočinout. Navlhčenýma rukama uděláme koule asi jako tenisák (hodně je pěchujeme) a vaříme v osolené vodě 1/2 hod. Po vyjmutí propícháme.

Můžeme jíst jen tak, ale výborné je k tomu dušené sladkokyselé zelí a opečená cibulka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.69 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 13x)
Pojďte ke stolu místo do tělocvičny! Pojďte ke stolu místo do tělocvičny! Články z

Komentáře k receptu: Krakonošovy knedlíky

Komentáře

  1. recepty73   17.10.2010 | 15:30 | reagovat | závadný

    1*

  2. Tamara Mikolajková   22.04.2010 | 9:54 | reagovat | závadný

    Promiňte, mám trochu hokej ve způsobu vaření. Autorka uvádí vařte v osolené vodě půl hodiny, vy je dáváte do hrnečků. To je rozdílný způsob vaření. jak dlouho je tedy v těch hrnečkách vaříte? A proč je to lepší než ve vodě? Díky!

  3. recepty 73   03.03.2010 | 19:21 | reagovat | závadný

    Výborné,navíc celkem rychlé.Dělal jsem je asi menší,doba vaření cca 20 minut v osolené vodě.Posílám jedničku a foto.Jiří

  4. marie nezlakova   13.10.2009 | 13:21 | reagovat | závadný

    Dělala jsem z poloviční dávky,protože jsem měla jen 20dkg uzené plece.Vařila jsem na páře 40 minut,bála jsem se rozvaření a v hrníčku jsem je nedělala už léta a zapomněla jsem dobu vaření... .Byly vynikající,měli jsme je s dušeným zelím.Poloviční dávka nám s manželem bohatě stačila.Dávám 1* a musím pochválit autorku za to,že gramáž v ingrediencích sedí úplně na chlup!

  5. Marie Lebrušková   23.11.2008 | 19:41 | reagovat | závadný

    Výborné jídlo, vyzkoušela jsem dělat v hrnečku, protože mi to přišlo rychlejší a bylo to opravdu moc a moc dobré.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web