Kapustové drny na plech

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kapusta - předvařená ve slané vodě
    • 3
      ks vejce
    • 5
      lžíce mléko plnotučné nebo smetana
    • 100
      g strouhanka - čerstvá, z rohlíků nebo chleba
    • 250
      g uzené maso - vařené nebo rolovaná plec, moravské uzené...
    • sůl a pepř
    • muškátový květ dle chuti
    • 3
      stroužek česnek
    • cibule osmažená dosklovata
    • 3
      lžíce olej
    • sádlo nebo olej na vymazání plechu
    • hrubá mouka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předvařenou kapustu na skus scedíme, pokrájíme, dáme do mísy. Cibuli osmažíme na oleji. Žloutky rozmícháme v mléce, z bílků ušleháme sníh. Uzené maso pokrájíme, umeleme strouhanku ze staršího pečiva. Nastrouháme česnek.
2
V míse smícháme kapustu, uzené, strouhanku, muškátový květ, česnek, osmaženou cibuli, žloutky s mlékem a vše ochutíme solí a pepřem. Nakonec do směsi vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme do připraveného pekáče, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou přílohou. Lze jíst i vychladlé se zeleninovým salátem.
4
Do směsi můžeme přidat i houby nebo sýr.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarmila
    Jarmila |

    17. 6. 2016 08:42

    Bylo to výborné.Něco jako nádivka.Dali jsme si k nim okurkový salát a moc jsme si pochutnali.Co zbylo,snědl muž jen tak večer u televize.

  • Dan
    Dan |

    17. 1. 2016 18:28

    Super

  • Líba
    Líba |

    7. 7. 2015 07:51

    Skvělé :-)

  • Jana
    Jana |

    23. 2. 2015 07:23

    Výborné!Dělala jsem je dvakrát za sebou,protože po jednom plechu se hned slehla zem a až na podruhé jsem si je stačila vychutnat i já :)

  • Gabina Dudova
    Gabina Dudova |

    26. 7. 2014 16:14

    Vazeni, to byla zranice vsech zranic a nejlepsi byly ty opeceny kraje. Drny doporucuju.