Kapr - Vánoční variace

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g filety z kapra
  • Na trojobal
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • strouhanka
  • Na ochucení masa
    • česnek
    • kmín
    • muškátový květ nebo suché bylinky - bylinková sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jedna možnost, jak ochutit maso kapra před smažením v trojobalu, je například dochucení třeným česnekem, kmínem a trochou zázvoru. Varianta, která po usmažení krásně ovoní kapří maso je muškátová. Stačí do masa spolu se solí vetřít muškátový květ. Další určitě zajímavou možností jsou různé bylinky. Lze připravit kapra s majoránkou, rozmarýnem či tymiánem nebo bylinkovou solí.
2
Samostatnou kapitolou při smažení kapra o Vánocích je těstíčko. To samo o sobě nabízí nepřeberné množství variant. Základem těstíčka jsou vejce, mouka a smetana. Z těchto ingrediencí vymíchejte těstíčko, osolte ho a doplňte drceným či mletým kořením.
3
Zkuste třeba drcený kmín, mletý zázvor a muškátový květ a oříšek nebo směs kari, sladkou papriku a koriandr.
4
Aby těstíčko bylo křupavější můžete do něho přidat škrobovou moučku a místo smetany či mléka použít víno nebo pivo. Například vinné těstíčko s kokosem nebo pivní s nastrouhaným parmazánem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Pavla
    Pavla |

    18. 12. 2015 17:31

    Nejlepší kapr je předem namočený v mléce a klidně i s tím česnekem nebo muškátem. Vyžene nepříjemný zápach rybiny a bahna a pak je to teprve ono.

  • Standa
    Standa |

    29. 5. 2015 19:58

    Tenhle recept to ještě vylepšil! Vřele doporučuju! http://pesjejidlo.cz/recept/vanocni-pes-v-trojobalu

  • Renata
    Renata |

    26. 11. 2012 11:07

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Jan Novák
    Jan Novák |

    19. 12. 2011 18:57

    Recept může být supr, ale když je mizerná surovina, dopadne to bídně. Ti současní, granulemi vyhnaní kapři jsou sádelnatí a maso mají jako bláto. Víc jak 30 let u nás kapr o svátcích nesměl chybět. Když jsme ale už třetím rokem jedli kapra s nechutí, rozhodli jsme se, že kapra už nekoupíme. To raději filé nebo řízek.

  • Josef Kejzral
    Josef Kejzral |

    27. 12. 2009 11:12

    Musím pochváli recept na kapra v těstičku s provensálským kořením. Opravdu vynikající s opékanými brambory a zeleninovou oblohou. Všem kdo si jednou toto jídlo udělá již ji jinak nebude chtít. Je to dobré i s jinou rybou (panganius,losos,trezka)