Autor:

Kapr - Vánoční variace

Obtížné
Ingredience
Filety
z kapra
400 g
Na trojobal
Hladká mouka  
Rozšlehané vejce  
Strouhanka  
Na ochucení masa
Česnek  
Kmín  
Muškátový květ
nebo suché bylinky - bylinková sůl
 
Kapr - Vánoční variace

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Jedna možnost, jak ochutit maso kapra před smažením v trojobalu, je například dochucení třeným česnekem, kmínem a trochou zázvoru. Varianta, která po usmažení krásně ovoní kapří maso je muškátová. Stačí do masa spolu se solí vetřít muškátový květ. Další určitě zajímavou možností jsou různé bylinky. Lze připravit kapra s majoránkou, rozmarýnem či tymiánem nebo bylinkovou solí.

Samostatnou kapitolou při smažení kapra o Vánocích je těstíčko. To samo o sobě nabízí nepřeberné množství variant. Základem těstíčka jsou vejce, mouka a smetana. Z těchto ingrediencí vymíchejte těstíčko, osolte ho a doplňte drceným či mletým kořením.

Zkuste třeba drcený kmín, mletý zázvor a muškátový květ a oříšek nebo směs kari, sladkou papriku a koriandr.

Aby těstíčko bylo křupavější můžete do něho přidat škrobovou moučku a místo smetany či mléka použít víno nebo pivo. Například vinné těstíčko s kokosem nebo pivní s nastrouhaným parmazánem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Kapr - Vánoční variace

Komentáře

  1. Pavla   18.12.2015 | 17:31 | reagovat | závadný

    Nejlepší kapr je předem namočený v mléce a klidně i s tím česnekem nebo muškátem. Vyžene nepříjemný zápach rybiny a bahna a pak je to teprve ono.

  2. Jan Novák   19.12.2011 | 18:57 | reagovat | závadný

    Recept může být supr, ale když je mizerná surovina, dopadne to bídně. Ti současní, granulemi vyhnaní kapři jsou sádelnatí a maso mají jako bláto. Víc jak 30 let u nás kapr o svátcích nesměl chybět. Když jsme ale už třetím rokem jedli kapra s nechutí, rozhodli jsme se, že kapra už nekoupíme. To raději filé nebo řízek.

  3. Josef Kejzral   27.12.2009 | 11:12 | reagovat | závadný

    Musím pochváli recept na kapra v těstičku s provensálským kořením. Opravdu vynikající s opékanými brambory a zeleninovou oblohou. Všem kdo si jednou toto jídlo udělá již ji jinak nebude chtít. Je to dobré i s jinou rybou (panganius,losos,trezka)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web