Kaparová omáčka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vařená vejce
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 6
      lžíce rostlinný olej 5-6
    • 4
      lžíce kapary
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 2
      lžíce petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a rozmačkáme vidličkou. Postupně přiléváme olej a šleháme metličkou, až je hmota hladká a podobá se husté hořčici. Dochutíme octem, špetkou soli, pepřem a důkladně promícháme.
2
Bílky a okurky nakrájíme na kostičky a vmícháme do omáčky. Přidáme petrželku a kapary, případně ještě osolíme nebo opepříme. Kaparovou omáčku podáváme k vařenému kapru nebo jiné rybě.

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    2. 12. 2006 19:29

    Přidala jsem ještě trochu smetany a použila omáčku k přírodním řízkům. Bylo to vynikající.