Čočkový salát s treskou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
55 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g hnědá čočka
    • 150
      g treska uzená
    • 4
      lžíce balzamikový ocet světlý
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      hrst baby špenát
    • 1
      hrst kopr
    • hřebíček mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku před vařením alespoň na 4 hodiny namočte do studené vody - lze ji sice uvařit doměkka i bez této procedury, ale pak je třeba počítat s tím, že bude více nadýmat. Sceďte ji, pořádně propláchněte a uvařte v nové vodě doměkka, jen jí hlídejte, aby se nerozvařila. Dejte vychladnout. Čočku smíchejte s balzamikem a olivovým olejem a dochuťte solí, pepřem a mletým hřebíčkem. Nechte asi 30 minut odležet a podle chuti ji dochuťte. Špenát propláchněte, kopr nasekejte, rybu rozeberte na malé kousky. Všechno zlehka promíchejte a podávejte.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • carramba66
    carramba66 |

    12. 5. 2017 11:38

    Moc dobré, díky!