Kapr pod bramborovou čepicí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • 150
      g žampiony
    • fazolové lusky
    • sůl
    • kmín
    • olej
    • 600
      g brambory
    • 100
      ml smetana
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g rybí maso kapří
    • sardelová pasta
    • semínka dýňová a slunečnicová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dejte vařit brambory, po uvaření sceďte a s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Kaši necháme chvilku vychladnout. Pak do kaše zašlehejte smetanu a následně vejce. Maso z kapra nakrájejte na tenké proužky široké dva až tři milimetry. Tím dojde k překrájení drobných kostí, které pak jakoby z pokrmu zmizí a nebudou vás tudíž při konzumaci obtěžovat. Překrájeného kapra osolte, ochuťte kmínem a jen lehce sardelovou pastou.
2
Žampiony oloupejte a nakrájejte na hrubší kousky, cibuli na měsíčky a přidejte čerstvé fazolové lusky. Na dno zapékací nádoby dejte trochu oleje, rozetřete ho,pak přidejte kapra promíchaného se žampiony, cibulí a lusky. Celé dno nádoby by mělo být rovnoměrně pokryté.
3
Na tuto vrstvu rozetřete připravenou bramborovu kaši s vejci. Urovnejte její povrch, případně ho okrášlete ornamenty pomocí namočené vidličky nebo lžíce. Nakonec posypte semínky.
4
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vše pečte v této teplotě přibližně 20 minut. Na závěr krátce, 3 – 5 minut, pokrm dopečete při vyšší teplotě, aby se pěkně opekla bramborová kaše.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • sdfdsdgd
    sdfdsdgd |

    8. 12. 2010 12:38

    duihfuishfishofsofsdofsfsfhsfhshssdio