Jidáše

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 100
      g tuk
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme kvásek (200 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, lžíce cukru). Do mísy dáme mouku, rozehřátý tuk, cukr, žloutky a kvásek. Vařečkou vypracujeme vláčné těsto a přidáme rozinky nebo mandle. Necháme kynout.
2
Vykrajujeme kousky těsta, rukou uděláme válečky a stáčíme do tvarů. Potřeme bílky a pečeme v troubě do růžova. Při podávání mažeme medem.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dana
    Dana |

    13. 4. 2017 21:07

    Tak nakonec dopadly naprosto ale naprosto DOKONALE! Udělala jsem na ně rumovo-medovo máslovou glazuru a k tomu sladký vanilkový dip Creme Anglaise a je to perfektní!

  • Dana
    Dana |

    13. 4. 2017 18:06

    Právě je zkouším tak uvidíme jaká jsem hospodyňka :D

  • Pavla
    Pavla |

    26. 3. 2016 17:46

    Výsledek sklidil úspěch, celý plech se snědl téhož dne. Těsto je sušší, ale dobře se s ním pracuje, i když mísení si vzal na starost synek. Horké jsem potřela medem, hezky se vsákl a chutnaly. Děkuji. :-)

  • Eva
    Eva |

    25. 3. 2016 11:40

    Mléka je 200 ml nebo 1/4 lt? Je to dost tuhé s 200 ml.

  • Martin
    Martin |

    24. 3. 2016 20:32

    Chutove super, jen ta cela kostka kvasnic je podle meho na 500g mouky moc - testo se tvarovalo super, ale kynulo a kynulo jak o zavod 8-) Jinak doporucuji..

  • Klára
    Klára |

    2. 4. 2015 18:59

    Je to suchééééé a málo sladkééééé,ale s těstem se dobře pracovalo. 8-)

  • Lenka
    Lenka |

    19. 4. 2014 15:29

    trouba na 210°C asi tak 10-15 minut

  • silvik T.
    silvik T. |

    18. 4. 2014 19:34

    Dnes jsem dělala znovu a tentokrát použila správnou-polohrubou mouku.Pomazala po upečení pampel.medem a jsou krásné a výborné.

  • silvik T.
    silvik T. |

    5. 4. 2014 14:23

    Vynikající a chutné Jidáše.Jen jsem si spletla mouky a použila hladkou :D .

  • Martina
    Martina |

    30. 3. 2013 09:56

    Mám dotaz:Jak dlouho a při jaké teplotě mám péct?Alespoň tu teplotu,páč v mé plynové troubě to je celkem dobrodružné :)

  • Pavla
    Pavla |

    22. 3. 2013 16:07

    Vynikající, vláčné těsto, chutnají skvěle.

  • simca
    simca |

    22. 4. 2011 07:55

    je to strasne vinikajici a le je s tim docela piplacka miluji jidáše <3

  • Anonym
    Anonym |

    6. 3. 2007 09:35

    nebo ještě lze potírat máslešm a rozpouštěným rumen

  • jJosefina K
    jJosefina K |

    29. 3. 2006 14:56

    Upečené jidáše potírám směsí z 1 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžic medu a sypu strouhaným perníkem - nebo potřený jidáš otočím namazanou stranou do misky s perníkem