Autor:

Hermelín v bramboráku

Střední
Ingredience
Hermelín 2 ks
Brambory 6 ks
Hladká mouka 50 g
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Kmín 1 špetka
Česnek 4 stroužek
Vejce
1-2
2 ks
Mléko
teplé
1 dl

Postup přípravy:

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Uvolněnou vodu z brambor slijeme. Brambory zalijeme teplým mlékem, přidáme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, vejce a zahustíme moukou. Osolíme a dobře promícháme. Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejné plátky. Na pánvičce (na rozpáleném tuku) vytvoříme tenší placku s těsta, chviličku pečeme, vložíme na předpečenou placku kolečko hermelínu a na hermelín dáme trochu bramborového těsta. Opatrně utěsníme dokola těsto, aby nám hermelín nevytekl a pomalu obrátíme a pečeme dozlatova. Můžeme ještě naplněný bramborák vložít na chvíli do friťáku, abychom měli jistotu, že je bramborák i uvnitř udělaný.

Příloha: pečené brambory se slaninou nebo bez přílohy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
5 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Hermelín v bramboráku

Komentáře

  1. Bahar Karaer   17.01.2010 | 19:36 | reagovat | závadný

    Tano, dekuji za vyborny recept. Manzel si moc pochutnal. Pouze jsem na kazdy platek hermelinu polozila jeste platek sunkoveho salamu. Davam za 1.

  2. Zdenek   31.05.2007 | 20:54 | reagovat | závadný

    Bramborák se dá plnit čímkoli třeba uvařenou uzenou krkovicí . Přítel tím obalil kapra ,ale vybírat kosti z bramboráku je děs (nedoporučuji nicméně dobré to je) Zkuste improvizovat , dá se dělat cokoli chcete.

  3. Zuzana Havránková   31.05.2007 | 11:02 | reagovat | závadný

    Je to výborný recept. Já ho znám trošku jinak, ale rozhodně to vyzkouším.

  4. Věrka   29.05.2007 | 18:04 | reagovat | závadný

    Do bramborákového těsta dávám pro spojení místo vajec bílý jogurt, získají tak lehounce nakyslou, ale výbornou chuť, zkuste to.

  5. karča   29.05.2007 | 14:42 | reagovat | závadný

    i já

1 2 3 4 5 ... 8 ... 12 ... 15 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web