Autor:

Hermelín v bramboráku

Střední
Ingredience
Hermelín 2 ks
Brambory 6 ks
Hladká mouka 50 g
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Kmín 1 špetka
Česnek 4 stroužek
Vejce
1-2
2 ks
Mléko
teplé
1 dl

Postup přípravy:

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Uvolněnou vodu z brambor slijeme. Brambory zalijeme teplým mlékem, přidáme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, vejce a zahustíme moukou. Osolíme a dobře promícháme. Hermelín podélně rozkrojíme na dva stejné plátky. Na pánvičce (na rozpáleném tuku) vytvoříme tenší placku s těsta, chviličku pečeme, vložíme na předpečenou placku kolečko hermelínu a na hermelín dáme trochu bramborového těsta. Opatrně utěsníme dokola těsto, aby nám hermelín nevytekl a pomalu obrátíme a pečeme dozlatova. Můžeme ještě naplněný bramborák vložít na chvíli do friťáku, abychom měli jistotu, že je bramborák i uvnitř udělaný.

Příloha: pečené brambory se slaninou nebo bez přílohy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1
Závitky s játrovo-mandlovou nádivkou Nejlepší vánoční recepty: Originální silvestrovské chuťovky [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Hermelín v bramboráku

Komentáře

  1. Bahar Karaer   17.01.2010 | 19:36 | reagovat |

    Tano, dekuji za vyborny recept. Manzel si moc pochutnal. Pouze jsem na kazdy platek hermelinu polozila jeste platek sunkoveho salamu. Davam za 1.

  2. Zdenek   31.05.2007 | 20:54 | reagovat |

    Bramborák se dá plnit čímkoli třeba uvařenou uzenou krkovicí . Přítel tím obalil kapra ,ale vybírat kosti z bramboráku je děs (nedoporučuji nicméně dobré to je) Zkuste improvizovat , dá se dělat cokoli chcete.

  3. Zuzana Havránková   31.05.2007 | 11:02 | reagovat |

    Je to výborný recept. Já ho znám trošku jinak, ale rozhodně to vyzkouším.

  4. Věrka   29.05.2007 | 18:04 | reagovat |

    Do bramborákového těsta dávám pro spojení místo vajec bílý jogurt, získají tak lehounce nakyslou, ale výbornou chuť, zkuste to.

  5. karča   29.05.2007 | 14:42 | reagovat |

    i já

1 2 3 4 5 ... 8 ... 12 ... 15 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web